Son yıllarda meslek liselerinin bazı bölümleri öne çıktı. Uçak bakımı, adalet, denizcilik, hasta ve yaşlı bakım hizmetleri gibi mezunlarına sektörde iş bulma imkanı sunuyor. Veliler, çocuklarını uçak bakım alanı, çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, denizcilik alanı ve bu alanın içinde yer alan gemi elektroniği ile bu alanlarda da eğitim veren okullara yönlendiriyorlar. Uçak Bakım Alanı uzmanlara göre, iş bulma garantisi olan alanların başında geliyor. Mezun olan öğrencilerin yüzde 99'u hemen meslek sahibi oluyorlar. Havacılık sektörüne elaman yetiştirmek ve özelikle üniversitelere daha donanımlı öğrenciler gönderilmesi noktasında İstanbul’da 2, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Erzincan’da meslek lisesi olarak faaliyetini sürdüren Uçak Bakım Alanı bölümünde yetişen öğrenciler, havacılık sektörüne teknisyen olarak girecek. Seviye Belirleme Sınavına (SBS) göre 360 ile 410 puan aralığında öğrenci yerleştirmesi yapan Erzincan Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı öğrencileri, hızla büyüyen havacılık sektöründe yer alabilmek için eğitim ve öğretimlerini sürdürüyor. 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte Erzincan’da açılan Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı bölümünde 59 öğrenci eğitim-öğretim görüyor.
Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı bölümünde ki öğrencileri ziyaret eden Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğrencilerin bu bölümü neden tercih ettiklerini sorup karşılıklı bir süre sohbet etti. Türkiye’de 6 okuldan birisi olduğunu ve bu yıl ilk kez öğrenci alarak faaliyetine başladığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Hızla büyümekte olan havacılık sektöründe rekabet büyük önem kazanmaktadır. Sanayileşmiş ülkeler havacılık sektörünün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar ve planlar üretip uygulamaktadır. Uçak bakım alanında iki meslek dalı bulunmaktadır. Erzincan’da ki okulumuzda uçak gövde motor dalı bölümü bulunmaktadır. Bu dallardan mezun olan elamanlar, teknisyen olarak uçak bakım atölyelerinde çalışmaktadır. Bu elamanların görevleri, uçuş emniyeti açısından çok büyük önem taşımaktadır.” dedi.
Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı bölümüne il dışından 21, Erzincan’da ise 28 öğrenci eğitim görüyor. Uçak Bakım Alanı bölümünde öğrenim gören öğrenciler, geleceğin meslekleri arasında yer alan havacılık sektörünü iş bulma olanağının kolay olması sebebiyle tercih ettiklerini belirterek, bu alanda kendilerini yetiştirerek havacılık sektöründe çalışacaklarını kaydettiler.