Erzincan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Kulübü Üyeleri örnek bir çalışmaya imza atarak, Çayırlı ilçesinde bulunan Verimli Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kışlık giyecek ve kırtasiye yardımında bulundular.

 Erzincan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Kulübü Üyeleri örnek bir çalışmaya imza atarak, Çayırlı ilçesinde bulunan Verimli Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kışlık giyecek ve kırtasiye yardımında bulundular. Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler ve İlahiyat Fakültesinde oluşturulan yardım stantlarda toplanan para yardımlarıyla alınan giyecek ve kırtasiye yardımları, Kulüp Üyeleri tarafından Çayırlı İlçesi Verimli Köyü İlköğretim Okulunda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı. İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımını dağıtan kulüp üyeleri, öğrencilerle de bir süre sohbet ederek, hoş vakit geçirdiler.

Yardım etkinliği hakkında bilgi veren Sosyal Hizmet Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akkaş, yardımların Osmanlı’dan günümüze değişiklik gösterdiğini, ancak genele anlamda bireylerin topluma uyumunu sağlama ve bireyleri topluma kazandırma amacı taşıdığını ifade etti. Akkaş şu ifadeleri kullandı, “Yardım etme toplumsal değerlerimizde ve kültürümüzde olan bir uygulama biçimidir. Eğitimin temel fonksiyonlarından birisi de toplumsal değerlerin bireylere kazandırılmasıdır. Bu değerleri kazanan hassas ve duyarlı öğrencilerime teşekkür ediyorum. Programa katılımlarından dolayı da ilçenin yerel yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.”dedi.