İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl hayata geçirilen en önemli projelerden biri olan “Yazarlar Erzincan’da” projesi 21.03.2017 Salı günü İlahiyatçı Yazar Ahmet BULUT’ un şehrimize gelip öğrencilerle buluşmasıyla başlamış oldu.

Gün içerisinde 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu ve TOBB Binali Yıldırım Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplam dört okulda gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerle buluşan Sayın Ahmet BULUT, Erzincan’a gelmekten her zaman keyif aldığını fakat bu sefer daha çok etkilendiğini ve çok güzel bir planlama çerçevesinde hazırlanan buluşmaların son derece verimli geçtiğini belirtti. Bu sebeple öncelikle İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Aziz GÜN’ e, ekibine, okul müdürlerine ve söyleşilere katılan tüm öğrencilere  teşekkürlerini sunan BULUT, amaçlarının ülkemiz gençlerini manevi her konuda bilinçlendirmek, onları bu alanda doyurmak ve özellikle de onlara  “namaz” bilinci aşılamak olduğunu vurguladı.

Etkinliğin son ayağı olan TOBB Binali Yıldırım Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen söyleşiye katılarak bu projeye ne kadar önem verdiğini gösteren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz Gün şunları belirtti: “Hayatın en önemli zevklerinden biri okumaktır ve bir insanın okuduğu, sevdiği yazarları karşısında görmesi, onlarla tanışma fırsatı bulması bu zevki taçlandıran olayların başında gelir. Birçok gencimiz belki de bu sayede yazmaya daha çok merak salacak ve bugün buraya katılan yazarımız Sayın Ahmet Bulut Beyefendi gibi insanlara faydalı olmanın yollarını arayacaktır. Toplam sekiz yazarımızın katılacağı proje çerçevesinde bugün ilkini ağırladığımız yazarımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Gerçekleştirilen programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bulut'a bir plaket takdim eden Sayın Aziz GÜN, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Ahmet BULUT'a bir kez daha teşekkür ederek Sayın BULUT’ u uğurladı.