Erzincan Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencileri, YGS sınavına 20 gün kala öğretmenleri nezaretinde ayrı oluşturulan sınıflarda, öğretmenleri eşliğinde hem ders işliyor, hem de test çözerek YGS sınavına hazırlanıyorlar.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise yaklaşan YGS sınavı öncesi öğrencilerin, rapor almamalarını okullarına giderek öğretmenleri nezaretinde sınava hazırlanmalarını istedi.
Gün açıklamasında: “ Bizim burada ki amacımız ve yapmak istediğimiz öğrencilerimiz sınava 15- 20 gün kala kesinlikle rapor almamaları, başka yerlere gitmemeleri vakitlerini en güzel bir şekilde kullanmaları için okula gelmeleridir. Okulda bu öğrencilerimiz için ayrı katlar ayarlandı, düzenlendi, dinlenme odaları bu öğrencilerimiz için hazırlandı. Öğrencilerimiz gelip burada derslerini yapıyorlar. Öğretmenlerinin nezaretinde testlerini yapıyorlar. Kesinlikle zamanlarını en güzel bir şekilde, okulda geçiriyorlar. Bu uygulamamız Erzincan genelinde meslek liselerimizde staja giden öğrencilerimizin dışında ki bütün okullarımızda uygulanmaktadır. Şuanda bulunduğumuz okulda tam olarak öğrencilerimizin hepsi bulunmakta diğer okullarda da bu uygulamamız şuanda devam etmektedir ve sınava yakın olan bu zamanı en güzel bir şekilde öğrencilerimizin en güzel şekilde kullanmalarını istiyoruz ve Erzincan’da bunu bu hafta itibariyle başlatmış olduk” şeklinde konuştu.

Öğrenciler uygulamadan memnun

Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Kutluhan Yılmaz ise bu dönemlerde rapor almayı düşündüğünü belirterek, "Yeni uygulamayla hem okula gelip hem de rapor almış gibi ders çalışma imkânı buluyoruz. Öğretmenlerimiz başımızda duruyor ve sorularımızı çözdürme imkânı buluyoruz. Bu uygulama herkes için yararlı olabilir" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Nilay Erdil de devamsızlık yapmadan sınavlara hazırlandıklarını ifade ederek, bu uygulamanın her öğrenci için faydalı olduğunu söyledi.

Merve Demir adlı öğrenci ise "Ben de diğer arkadaşlarım gibi rapor almayı düşündüm. Her zaman LYS'ye vakit kalacak mı endişesi yaşıyordum. Bu uygulama kapsamında dinlenme odamız var, ayrı bir katımız var. Bu, bize değer verildiğini gösteriyor ve ders çalışma adına bizi motive ediyor. Dersimi çalışıyorum, LYS konularımı tamamlıyorum, sorularımı çözüyorum ve kendimi iyi hissediyorum. Bu uygulama herkes için iyi oldu" diye konuştu.