27. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle 2014 yılı Gelir ve Kurumlar vergisi rekortmenlerine teşekkür belgeleri verildi. Törene Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile mükellefler katıldı. Tören öncesinde konuşma yapan Erzincan İl Defterdar Vekili Bülent Papuçcu, Yıllardır kutlanan vergi haftalarının asıl amacının toplum bilincinin oluşturulması ve en mühim vazifenin hazineye olan yükümlülüğün yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Günümüzde vergilerin sadece mali amaçla değil ekonomik ve sosyal hayata da müdahale amacıyla toplandığını dile getiren Papuçcu sözlerine şöyle devam etti; “Cumhuriyetimizin ilanından günümüze devletimizin vatandaşına karşı üstlenmiş olduğu görev ve sorumluluklarında sürekli değişiklikler olmuş, buna bağlı olarak devletimizin yapmış olduğu harcama düzeyleri de artış göstermiştir. Artan gelir ihtiyacımız ise çoğu ülkede olduğu gibi ülkemizde de bütçe gelirlerinin yüzde 90’lık kısmını oluşturan vergiler tarafından karşılanmaktadır. Günümüzde vergiler, sadece mali amaçla değil ekonomik ve sosyal hayta müdahale amacı ile toplanmaktadır. Bu da vergilere olan önemi artırmış ve yükümlülere devletin daha sıkı bir etkileşim içine girmesini sağlayarak, toplumda vergi bilinci kavramının yerleştirilmesinin önemini artırmıştır.” Dedi.

Törene katılan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz yaptığı konuşmasında; Gelişen dünya ve teknoloji ile kamu hizmetlerinin artışına dikkat çeken Türköz, yoldan, sağlık hizmetlerine, sosyal hizmetlerde dahil olmak üzere  birçok alanda verilen hizmetlerinin kaynağının vergiler olduğunu ifade etti. Türköz konuşmasına şöyle devam etti; “Modern devletler çok uzun zamandır belirli bir maile politikaları ile bu işlerinin yürütüyor.  Ülkemiz başta olmak üzere modern devletler maile teşkilatlarına çok büyük önem veriyorlar. Bunun sebebi de sunulan sınırsız kamu hizmetlerinde herhangi bir eksiklik olmamasını sağlamaktır. Amerikalıların güzel bir sözü var ölüm ve vergiden kaçınılamaz. Kazanıyorsak vergimizi ödemeliyiz. Böyle bir anlayışla dünya artık idare ediliyor. Bu nedenle başta biz vatandaşlar olmak üzere mükellefler maliye teşkilatının da muhatabı olarak ülkenin ileri gitmesinde aslında bayrağı taşıyan kişilerdir. Hepimiz dolaylı vergiler ödüyoruz ÖTV ve KDV gibi ama bu anlamda sancaklarının zirveye diken şimdide ödüllerinin takdim edeceğimiz mükelleflerimizdir. Ben ilim ve ülkem adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve başarılarının devamlarını diliyorum.” Dedi.

2014 yılı Gelir ve Kurumlar vergisi rekortmenlerine Vali Yardımcısı Ahmet Türköz tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Teşekkür belgeleri alanlar sırası ile;

Kurumlar vergisi rekotmenleri; Vossloah Rail Technologıes LTD. ŞTİ., Erzincan Fırat Medikal LTD. ŞTİ, Ergan İhtiyaç Gıda Ürün İNŞ. A.Ş, İşbirlik Harfiyat İnşaat LTD. ŞTİ., Erzincan Yergün İnşaat LTD. ŞTİ. ATAŞ Tüketim Malları Pazarlama Sanayi  Ticaret A.Ş, Tunay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Abdikoğulları Gıda Hayvan İNŞ. NAK. Yakıt. SAN. TİC. LTD. ŞTİ., Eda İnşaat Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ. Hispo Doğalgaz MÜH. MAK. İNŞ. SAN. LTD. ŞTİ.

Gelir Vergisi Rekortmenleri; Abdülkadir Özkirişçi, Orhan Bulut, Şefik Beşiktaş, İbrahim Ethem Polat, Orhan Tural, Erhan Öztürk, Veysel Uygun, Tarkan Taştan, Mustafa Ergün Sanalan