Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı Aralık dönemi başvuru sonuçları belli oldu.
 
Doğrudan Faaliyet Desteği mevzuata uygun olarak, ulusal plan ve programlar çerçevesinde bölgesel gelişme planları ve programların uygulama kapasitesini geliştirmeye ve yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamayı amaçlamaktadır. Programımıza kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilmektedir. Program için 1.000.000 TL tutarında bütçe tahsis edilmiş olup, söz konusu bütçe bitene kadar programımıza başvuru yapılabilecektir.
 
Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Aralık ayında destek almaya hak kazanan projeler belirlenmiştir. Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında teslim alınan (on iki) 12 proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilmiş, bunlardan (beş) 5 tanesi 70’in üzerinde puan alarak başarılı bulunmuştur.
 
Ajansımızın 82’inci Yönetim Kurulu toplantısında başarılı bulunan 5 proje Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmuş ve Yönetim Kurulumuz bu projelerin desteklenmesine karar vermiştir.
 
Programımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Doğrudan Faaliyet Desteği Programı
Başarılı Projeler Listesi
No Referans No Proje Adı Başvuru Sahibi Adı Projenin Uygulanacağı İl
1 TRA1/16/DFD/0023 Entegre Hayvancılık Bakım ve Üretim Merkezi Horasan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ERZURUM
2 TRA1/16/DFD/0024 Siyah Üzüm Sektör Analizi ve Cimin Üzüm Fizibilite Raporu Hazırlanması Üzümlü Ziraat Odası Başkanlığı ERZİNCAN
3 TRA1/16/DFD/0026 Uzundere Vadisinin Avrupa Kaliteli Destinasyon Ağı Üyeliği Hazırlık Sürecinin Desteklenmesi Uzundere Belediyesi ERZURUM
4 TRA1/16/DFD/0030 Çayırlı Yeraltı Kaynaklarını Tanıyor Çayırlı Köylere Hizmet Götürme Birliği ERZİNCAN
5 TRA1/16/DFD/0031 Ekonomik Yeraltı Kaynaklarının Araştırılması Üzümlü Kaymakamlığı ERZİNCAN