İSTANBUL (AA) - Türk teknoloji şirketi Peak Games, kart ve okey oyunları stüdyosunun devredilmesine yönelik ABD'li oyun şirketi Zynga ile 100 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Devir kapsamında Peak Games'in anlaşmaya konu olan stüdyosunun geliştirdiği oyunlar ve personeli Zynga'ya geçecek, ABD'li şirket Türkiye'de ofis açacak.

Peak Games Strateji Direktörü Ömer İnönü'nün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda şirketin yeni dönem stratejileri ve ABD'li şirket Zynga ile yapılan devir anlaşmasının detayları paylaşıldı.

ABD pazarında en büyük 10 oyuncudan biri olduklarını dile getiren İnönü, hayata geçirdikleri Toy Blast'ın şu an ABD'nin en fazla gelir yaratan 10 oyunundan biri olduğunu söyledi.

İnönü, Türkiye'deki en popüler oyunları geliştirdiklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Dünyanın en büyük mobil oyun şirketi gayesi ile yola çıktık. Bundan sonra Toy Blast, Toon Blast ve benzer teknolojileri büyütme amacıyla ABD'li oyun şirketi Zynga ile bir anlaşma imzaladık. 100 milyon dolar değerindeki anlaşma kapsamında şirketimizin kart ve okey oyunlarını geliştiren stüdyosunu ve o stüdyo tarafından geliştirilen oyunları devredeceğiz.

Stüdyo bundan sonra Zynga çatısı altında devam edecek. Türkiye ekosistemi ve teknoloji ekosistemi açısından bu önemli bir haber. Türk geliştiricilerine 100 milyon dolarlık yatırımın yapılıyor olması sevindirici. Dünyanın en büyük mobil oyun şirketi olma gayesinde koşarken, bu yatırım hedeflerimize koşmakta bize büyük yarar sağlayacak."

Söz konusu anlaşmanın bir hisse satışı olmadığının altını çizen İnönü, Peak Games'in küresel ölçekte en hızlı büyüyen Türk teknoloji şirketi olduğunu aktardı.


- ABD'li Zynga Türkiye'de ofis açacak


Toplantıda verilen bilgiye göre Temmuz ayından bu yana devam eden görüşmeler sonrası devir işleminin tamamlandığı ABD'li şirket Zynga Türkiye'de ofis açacak. Peak Games ve Zynga arasındaki söz konusu devir işleminde, Code Advisors finansal danışmanlığı, Esin Avukatlık Ortaklığı ve Baker McKenzie ise hukuk danışmanlığını üstlendi.

Peak Games'in yüzde 99'unu yurt dışından elde ettiği cirosunun yüzde 70'lik kısmını ABD'deki gelirleri oluşturuyor. Dünya genelinde 500 milyondan fazla kişinin mobil cihazında ürünlerinden en az biri bulunuyor, şirket ve kullanıcı bazında mobil oyun pazarında ABD'de ilk 10'da yer alıyor.