İSTANBUL (AA) - Albaraka Türk'ün "Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi" Bingöl'de sanatseverlerle buluştu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 500 eserden oluşan ve 20 yılı aşkın bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan Albaraka Hat Koleksiyonu, Türkiye'nin 30 şehrindeki sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Geçen yıl ilk olarak ekim ayında Ordu ve Fatsa'da açılan serginin üçüncü durağı Bingöl oldu.

Ülkenin kültür tarihi için oldukça önemli olan eserlerin yer aldığı ve 24 Nisan-14 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi Fuayesi'nde ziyarete açık kalan serginin iki yılda 30 şehirde sanatseverlerle buluşması hedefleniyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, yoğun uğraşlarla hazırladıkları koleksiyonu tüm Türkiye'de yüz binlerce kişiye ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin dört bir yanında hat, tezhip ve ebru sanatının gelişmesi için bu tür sergilerle önemli adımlar atıyoruz. 2005'ten bu yana üç yılda bir düzenlediğimiz Albaraka Uluslararası Hat Yarışması neticesinde yaklaşık 500 eserden oluşan koleksiyonda hayatta olan çok değerli hattatlarımızın eserleri bulunuyor. Yüzyıllardır süregelen hat sanatını yaşatmak ve sanatçılarımızı desteklemek için çıktığımız bu yolda, yeni bir şehirde sanatseverlerle buluşmak bize büyük heyecan verdi. Ordu ile başladığımız yolculuğumuza Bingöl ile devam ettik. Önümüzdeki dönemlerde Erzurum, Muş, Elazığ şehirlerine sergiyi taşımayı planlıyoruz."