İSTANBUL (AA) - Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, şirketin Türkiye’nin 3. büyük hizmet ihracatçısı olarak ödüllendirilmesine ilişkin olarak, "Sivil havacılığımızın gelişimi için biz de Pegasus Hava Yolları olarak üzerimize düşeni yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı olan bu ödüller de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." dedi.

Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, şirketin Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Türk hizmet sektörünün geliştirilmesi ve potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlediği ve firmaları "Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticareti"ne yönelik sıraladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırmasında Türkiye genelinin 3'üncü, kendi sektörünün ise 2'nci büyük hizmet ihracatçısı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, Türk sivil havacılık sektörünün, 2003 yılından bu güne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yoğun desteğiyle hızlı bir şekilde geliştiğini ve modernleştiğini vurguladı. Nane, şöyle devam etti: "Sivil havacılığımızın gelişimi için biz de Pegasus Hava Yolları olarak üzerimize düşeni yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı olan bu ödüller de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ülkemizin ekonomisine, sivil havacılık ve turizm potansiyeline inancımız tam. Aldığımız bu değerli ödüllerin de verdiği güçle, 2018 yılında da ülkemize katma değer sağlamak ve misafirlerimize Pegasus farkını yaşatmak adına çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

TİM tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen araştırmada 10 kategoride dereceye giren firmalar ödüllerini 15 Aralık'ta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek’in de katıldığı törende almıştı.