İSTANBUL (AA) - Allianz Türkiye, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Şirketin açıklamasına göre, Allianz Tower'da düzenlenen ve çalışanların, diyabete karşı küresel birlikteliği ve farkındalığı simgeleyen mavi halkalarla katıldığı etkinlikte, Türkiye Diyabet Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz bir sunum yaptı.

Diyabetin dünya ve Türkiye'deki durumu hakkında bilgi verilen toplantıda, son yıllarda bu hastalıkta görülen artıştan bahsedildi.

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Yılmaz, son 10 yılda Türkiye'deki diyabet hastalarının oranının yüzde 100 arttığını kaydederek, Türkiye'de halihazırda 10 milyonu aşkın diyabet hastası bulunduğunu aktardı.

Yılmaz, bu hastaların üçte birinin henüz diyabetli olduğunun farkında bile olmadığını kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Diyabet, yüksek teknolojinin hemen herkesin gündemine getirdiği yeni hayat modelinden kaynağını alıyor. Daha hareketsiz ve stresli bir yaşam, fast-food ve kötü beslenme, sağlıksız koşullar, kronik hastalıkları artırdı. Ülkemizde yapılan iki ayrı çalışmada, diyabet farkındalık oranı yüzde 35 olarak tespit edildi. Özellikle gençler, diyabet konusunda bilgisi en az olan kesim. Oysa diyabetin bugün insülin direnci ve gizli şekerle beraber, en büyük risk altına aldığı kesim, sürekli kapalı alanlarda ve plazada çalışanlar, beyaz yakalılar. Özellikle kadınlarda rastlanma oranı erkeklere göre çok daha yüksek.

Kronik hastalıklar içinde en önemli ve en yaygını olan diyabet, kalp damar hastalıkları, felç, yüksek tansiyon, şişmanlık ve böbrek hastalıklarının bir numaralı sebebi. 2025 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 30 artması beklenirken, diyabetli hasta sayısının ise yüzde 114 artması bekleniyor. Dünya Diyabet Günü’nde herkesin mutlaka Diyabet Risk Testi’ni yaptırmasını ve tokluk kan şekerini ölçtürmesini öneriyoruz.”


- Allianz'ın diyabet konusundaki çalışmaları


Allianz Türkiye Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Pınar Lembet ise şirketin konuyla ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yaşam kalitesini artırmayı ve önleyici çözümlerle onlara destek vermeyi önemsediklerini belirten Lembet, bu kapsamda Sağlık Destek Programı'nı hayata geçirdiklerini bildirdi.

Lembet, "Programımız kapsamında ilk olarak mayısta diyabet tanısı bulunan ve ek prim ödeyen müşterilerimiz için Diyabet Destek Projesi'ni başlattık. Proje ile ilk yıl 500, gelecek yıl da Ankara ve İzmir'i de ekleyerek, 1000 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Katılımcılarımızın projede tutunma oranının yüzde 100 olması da memnuniyet verici." ifadelerini kullandı.