ANKARA (AA) - Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'nin (EDAŞ) liderliğinde yapılan mikro şebeke projesi, Avrupa'da son 10 yılın en yenilikçi projesi ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Başkent EDAŞ'ın 21 milyon avro bütçeli "Akıllı Enerji Farkındalık Sistemleri Projesi (SEAS) - Gölbaşı Mikro Şebeke Demonstrasyonu'nun" Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteği ve 7 ülkeden 33 şirketin iş birliğiyle hayata geçirildiği belirtildi.

Projenin, Avrupa'nın İlerleyişi İçin Bilişim Teknolojileri Kümesi tarafından "Avrupa'da son 10 yılın en yenilikçi projesi" seçildiği kaydedildi.

Başkent EDAŞ'ın bu ödülü alan ilk Türk elektrik dağıtım şirketi olduğuna işaret edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, projenin geleceğin şebekeleri için çok önemli bir prototip oluşturduğunu bildirdi.

Pınar, enerji kaynaklarının ve tüketiminin yerel düzeyde etkin yönetimini hedefleyen projenin, temiz enerji teknolojilerinin şebekelere entegrasyonu için Türkiye'ye önemli bir uygulama sahası kazandırdığını belirterek, "Büyük bir dönüşüm sürecinin başlangıcında olan enerji sektörü için bu yaklaşım, üniversite kampüsleri ya da hastane bölgeleri gibi alanlardan başlayarak yaygınlaşma potansiyeline sahip." ifadelerini kullandı.