İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (BEDAŞ) 25 projeyle elektrik dağıtımında enerji verimliliğine katkıda bulunduğu bildirildi.

BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, şirket bünyesindeki 25 projenin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), TÜBİTAK ve Avrupa Birliği fonlarıyla desteklendiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Ar-Ge Müdürü Murat Can Sinim, elektrik dağıtım şirketlerinin bulunduğu lokasyonlarda bölgesel kriterler göz önüne alınarak belirli anahtar performans göstergelere göre gruplandırıldığını kaydetti.

D-ENVER olarak ifade edilen ‘Dağıtımda Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarruf Yol Haritası Çıkarılması’ konusunda da bilgi veren Sinim, “Bu çerçevede ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standartları incelenerek dağıtım şirketleri için bir altyapı oluşturulacak. Ulusal Enerji Eylem Planı’nda belirtilen kriterlere ve AB direktiflerine göre kurgulanacak. Dağıtım şirketleri uygulamalarının izlenmesine ve raporlanmasına imkan sağlayacak bir platform oluşturulacak. Yapılacak her yatırımın verimlilik endeksi ile girdi oluşturacağı dinamik bir yapı kurgulanacak.” ifadelerini kullandı.

BEDAŞ İstanbul'un Avrupa yakasında yaklaşık 5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veriyor.