İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) abonelerinin, şirketteki kayıtlı bilgilerini güncellemesi gerektiği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Güncel bilgiye güncel enerji" sloganıyla özel bir kampanya başlatıldığı belirtildi.

BEDAŞ'ın, bilgileri eksik veya eski olan ya da aboneliği kendi üzerine olmayan toplam 1,8 milyon abonesi bulunduğu kaydedilen açıklamada, bilgi güncelleme için bedas.com.tr internet adresinden ve sosyal medya üzerinden başvuru yapılabileceği ifade edildi.

Elektrik aboneliği üzerinde bulunmayan veya bilgileri eksik olan tüketicilerin çağrı merkezi aracılığıyla bizzat arandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Abonelik bilgilerini güncelleyen, elektrik aboneliğini üzerine almak üzere ilk adımı atan tüketiciler, bu sayede planlı kesintilerin yanı sıra plansız kesintileri, arızaların nedeni ve ne kadar süreceği konusundaki bilgileri BEDAŞ’tan mobil telefonlarına gelen kısa mesaj ile önceden öğrenebilecek. Yine bu güncelleme sayesinde abone, olası sayaç arızası ya da voltajdaki dalgalanma nedeniyle elektronik eşyalarının zarar görmesi halinde yönetmeliklerle kendine tanınan hakları kullanabilecek."

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, "Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği, abonelere çeşitli haklar tanıyor. Ancak aboneliği üzerinde bulunmayanlar ne yazık ki bunlardan yararlanamıyor. Biz görevli dağıtım şirketi olarak tüketicilerimizin haklarından sonuna kadar faydalanabilmelerini istiyoruz. Örneğin yönetmeliğe göre voltaj iniş çıkışı nedeniyle zarar gören elektronik eşyalarla ilgili tüketicinin tazminat hakkı bulunuyor. Yine sayaç arızası halinde de bilgilerini güncelleyen tüketiciye daha hızlı hizmet vermek mümkün oluyor." ifadelerini kullandı.