Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Bedir Limon 19/8/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yayımı tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında açıklamalarda bulundu.
25 Kasım'da sona eren yapılandırma ile ilgili olarak Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Bedir Limon açıklamalarda bulundu. 36 ay içerisinde 18 taksitte bu taksitlendirmelerin esnaf için hayırlı olmasını dileyen Birlik Başkanı Limon bu yapılandırma ile ilgili Maliye Başkanı Naci Ağbal ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. 
Birlik Başkanı Bedir Limon konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Sizlerin de takip ettiğiniz gibi gündemi bildiğiniz gibi geçtiğimiz Kasım Ayı’nın 25’inde Cuma günü vergi taksitlendirmeleri sona ermiştir. Tabi bu taksitlendirmeden esnafımızın en azından şöyle bir avantajı oldu vergisi ödenmeyen esnaflarımızın haciz durumları oldu. Sicillerine işlemiş olduğu Bagkur krizi kullanamıyorlardı. En azından bir nebze de bunların yolu açılmış oldu. Ama takdir edersiniz ki zaten imkânı olan esnaf vergisini gününde ödüyor. Bu taksitlendirmeye giren esnafımızın %80’i işleri iyi olmadığından ödeyemediler, bağkur primlerini de ödeyemediler.  Tabi bu 36 ay içerisinde 18 taksitte bu taksitlendirmeleri inşallah esnafımızın işleri iyi olur da bunları öderler. Şimdi hem yapılandırma borçları var hem mevcut ödeyeceği vergiler var. Mevcut ödeyeceği Bağkur primleri var SSK primleri var. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda esnafımız gerçekten çok zor durumda. Yani bir takım dış güçlerin yaptığı olaylar Türkiye'nin içerisindeki olan bazı olaylar esnafımızın etkilemiş vaziyettedir. İnşallah 2017 yılı esnafımız için hayırlı olur da hem bu yaptıkları taksitlendirmeleri hem de mevcut gelecek vergilerin primlerini öderler.  Maliye Bakanımıza, Başbakanımızın burada teşekkür ediyorum. Bir nebzede olsa esnafımızın önün açtılar. Gelecek günlerin daha iyi olmasını temenni ediyor, tüm yapılandırmasını yapan ve vergisini ödeyen esnafımıza da teşekkür ediyorum” dedi.