İSTANBUL (AA) - Otokoç Otomotiv bünyesinde yer alan Birmot, Anadolu yakasında entegre satış ve satış sonrası hizmet çözümleri sunduğu Küçükyalı şubesinin açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Birmot Küçükyalı’nın yeni şubesi için düzenlenen açılış törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ve Birmot Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Karaoğuz katıldı.


- "Koç Topluluğu birçok sektörde olduğu gibi otomotivde de öncü"


Açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, tesisin Türkiye'ye hem istihdam hem de hizmet açısından yeni bir seviye, yeni bir kalite kazandırması temennilerini dile getirdi.

Bu tür tesisler açıldıkça kamu yönetecilerinin sevdiğini bildiren Şahin, her bir tesisin devletin üzerinden alınan bir yük, ülkeye sağlanan bir katma değer olduğunu ifade etti.

Şahin, "Bugün ihracatımıza baktığımızda 28 milyar dolar otomotiv ihracatımız var. Bu da toplam ihracatımızın yüzde 20'si. Bununla yetinmeyeceğiz ama kendimize güvenin artması geldiğimiz seviyenin görülmesi bakımından önemli bir başarıdır. Bu başarının bütün paydaşları tebrik ediyorum. Koç Topluluğu Türkiye'de birçok sektörde olduğu gibi otomotivde de öncü konumda oldu. Türkiye'de otomotivin gelişmesinde önemli fonksiyonlar ifa etti ve önemli başarılar sergiledi. Ben kendilerine ve Otokoç çalışanlarına milletim adına teşekkür ediyorum. Bu tesis, başka firmalara örneklik teşkil edecek kadar güzel hizmetler yapacaktır." diye konuştu.


- "Değişimin içinde teknoloji ve dijitalizasyon var"


Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen de Otokoç Otomotiv’in bu yıl 90. yaşını kutladığını anımsatarak, Türk otomotiv sektörünün tarihinin bu şirkette yattığını söyledi.

Şirketin tarihi boyunca birçok değişim ve dönüşüm geçirerek, özellikle son 5 yılda, hem yurt içinde, hem de yurt dışında hızlı ve karlı olarak büyüdüğünü kaydeden Çimen, "Bu yıl 50. yılını kutlayan Tofaş şirketimiz de Türkiye’de otomotiv sanayinin gelişimine öncülük etti. Türk mühendislerin imzasıyla, 2015 yılında üretimine başlanan Egea Sedan modeli, ulaştığı satış performansıyla iki yıldır üst üste en çok tercih edilen binek araç modeli oldu." şeklinde konuştu.

90 ve 50 yıl gibi sürelerin şirketlerin tarihinde çok önemli olduğunu vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:

"Tüzel kişilikleri bu kadar uzun süre yaşatmak kolay değil. Değişimi görmek, zamanı ve geleceği doğru okumak çok önemlidir. Otomotiv işinde hem araçlar, hem teknoloji, hem de sağlanan hizmetlerin yapılış şekli değişiyor. Bütün bu değişimin içinde teknoloji ve dijitalizasyon var. Önceden otomotiv perakendeciliğinde tesis ve yetişmiş insan kaynağı yeterliydi, şimdi müşteri ile sürekli bağlantıda kalacağınız sanal tesisler gerekiyor. Bu tesisler, müşteriyi tesise girerken tanıyacak, alışkanlıklarını önceden bilecek, tüm bilgileri dijital ortamda aktaracak ve bir sonraki ziyaret için bağlantıda kalacak yapılar olmalı."


- "Bu yıl hedef 9 milyar lira ciro"


Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise Otokoç Otomotiv olarak vizyonları doğrultusunda müşterilerinin yol arkadaşı olmak istediklerini belirtti.

Özdemir, Otokoç Otomotiv'in Türkiye’nin ilk otomotiv şirketi olduğunu anımsatarak, 2012 yılında yurt dışına açılma stratejisiyle her yıl yeni bir ülkede faaliyet göstermeye başladıklarını bildirdi.

Yunanistan’da 32 bin adetlik araç filosuna sahip Avis, Budget ve Payless araç kiralama şirketini satın aldıklarını belirten Özdemir, "Bundan 3 yıl önce ise, dünyanın en büyük araç paylaşım iş modeli Zipcar’ı İstanbul ile buluşturduk. Otokoç Otomotiv, 90 yıllık tarihi ile ülkemizin en köklü kuruluşu olurken, çağın ruhunu yakalayan, yenilikçi ve dinamik olma özelliğini korumuş, birçok ilke imza atmıştır. Bugüne geldiğimizde ise şirketimiz, Türkiye dahil 9 ülkede, 3 bin 500 çalışanı ile 350’nin üzerinde lokasyonda faaliyet göstermektedir. Temsil ettiği 10 marka ile 100 bin adedin üzerinde araç satışı, 80 bin adetlik araç kiralama filosu ve bu yıl hedeflediği 9 milyar lira cirosu ile küresel büyük bir yapı haline gelmiştir. Bugün tesis açılışını yaptığımız Birmot, Fiat, Alfa Romeo, Jeep ve Maserati markalarını müşterilerimizle buluşturmaktadır. Türkiye’deki yaygın 22 hizmet noktası ile tüm otomotiv çözümlerini sunmaktadır. Bugün Küçükyalı’da yeni bir tesise daha kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, geçen yıl 120 bin adetlik toplam satışla, pazar paylarını yüzde 11’den yüzde 13’e yükselttiklerini kaydetti.

Birmot'un Fiat marka bayiliğini Türkiye genelinde 15 ayrı noktada başarıyla sürdürdüğünü bildiren Aytaç, "Küçükyalı tesisimizin satış ve servis hizmetleri ile İstanbul’daki performansımızı daha da arttıracağına, en önemlisi yüksek müşteri memnuniyeti yaratılacağına inanıyorum." dedi.


- Birmot Küçükyalı Showroom


Birmot Küçükyalı’da Fiat araçların satış, servis, yedek parça, sigorta ve ikinci el araçların showroomunun yanında Alfa Romeo ve Jeep marka araçların satış sonrası hizmetleri sunuluyor.

Ayrıca Avis araç kiralama ve Zipcar araç paylaşım noktası olarak da hizmet verecek olan Birmot Küçükyalı, bin metrekaresi Fiat Showroom, 5 bin 300 metrekaresi Fiat, Alfa Romeo ve Jeep servisi, 500 metrekaresi ikinci el showroom olmak üzere 6 bin 800 metrekaresi kapalı, toplam 11bin metrekare alanda faaliyet gösterecek.