İSTANBUL (AA) - Turkcell'in popüler anlık mesajlaşma uygulaması BiP, belediyeler tarafından da kullanılmaya başlandı.

Şirket açıklamasına göre, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı tatil yörelerinden olan Bodrum, bu yıl misafirlerini BiP ile karşılıyor.

Bodrum Belediyesi ile BiP arasında yapılan iş birliği kapsamında BiP’in Keşfet bölümünden Bodrum Belediyesinin sayfasını takip edenler plajlar, kafe ve restoranlar, tarihi yerler ve mavi yolculuk turları gibi onlarca bilgiye tek bir mesaj ile ulaşabiliyor. Ayrıca herhangi bir rahatsızlık durumuna karşı en yakın sağlık kuruluşlarının bilgileri de harita üzerinde lokasyonlarıyla birlikte görüntülenebiliyor. Ayrıca Bodrum’da gerçekleştirilecek olan etkinlikler de yine BiP Bodrum belediyesi sayfasından duyuruluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz, BiP’in tüm dünyada 14 milyondan fazla kez indirildiğini belirterek, "BiP özünde inovasyon olan bir servis. BiP ile mesajlaşabilir, görüntülü ve sesli görüşme yapabilirsiniz. Ancak bunlar bizim için yeterli değil. O nedenle geçtiğimiz yıl BiP’e eklediğimiz Keşfet bölümünde bugün 100’den fazla servis kullanılıyor, onlarca farklı işlem, sesli komut veya mesajla gerçekleştirilebiliyor.

Bugün Bodrum Belediyesi ile yaptığımız iş birliği ise BiP’in yeniliklerinden birisi. BiP ile artık belediyelerimiz hem kendi sakinlerine hem de misafirlerine hızlıca ulaşabiliyor. O nedenle BiP’teki Bodrum Belediyesi sayfasının belediyelerimizin potansiyellerini göstermesi açısından önemli bir örnek olduğunu düşünüyorum. BiP kullananlar Bodrum ile ilgili öğrenmek istedikleri her şeye artık tek bir mesaj ile ulaşabilirler. İnanıyorum ki BiP ile Bodrum’a gelen turistlerin tatilleri de daha keyifli geçecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da amaçlarının Bodrum’a gelen misafirlerinin hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek, Bodrum'un dünyanın en gözde turizm merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti

Anadolu’yu şehir şehir gezerek insanlara Bodrum’un güzelliklerini anlattıklarını belirten Kocadon, şunları kaydetti:

"BiP ile bir anda milyonlarca kişiye erişmeyi başardık. Yakında ekleyeceğimiz İngilizce seçeneği ile de sadece yurt içinden değil yurt dışından da milyonlarca kişiye erişmiş olacağız. Bodrum Belediyesi’nin BiP servisi ile Bodrum’a gelmek isteyen misafirlerimiz, henüz Bodrum’a gelmeden ilçemizle ilgili bilgilere hızlıca ulaşabiliyor, dilerlerse bizimle iletişime geçebiliyorlar. Amacımız misafirlerimizin Bodrum’da geçirdikleri süre içerisinde ihtiyaçları olabilecekleri bilgilere çok daha kolay şekilde ulaşmalarını sağlamak. Bodrum’un potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu biliyoruz.”