DEİK Dünya Türk İş Konseyi, Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Dünyanın 75 ülkesinden bin 500’ye yakın Türk girişimcisini bir araya getiren programda Genel Kurul seçimleri yapıldı. DTİK Avrupa Komite Başkanlığı’na Erzincanlı hemşehrimiz Suat Şahin seçildi.

Dünyanın 75 ülkesinden bin 500’ye yakın Türk girişimcisini bir araya getiren programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda davetli katıldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi’nin (DTİK) Genel Kurulu, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ile DTİK Başkanı Nail Olpak’ın açış konuşmaları ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından, Genel Kurul’da yapılan seçimlerde, DTİK’in yeni Bölge Komite Başkanları ve Komite Üyeleri belirlendi.

Genel Kurul seçimleri sonrasında DTİK Avrupa Komite Başkanlığı’na Erzincanlı hemşehrimiz Suat Şahin, DTİK Avrasya Komite Başkanlığı’na Ali Galip Savaşır, DTİK Balkanlar Komite Başkanlığı’na Ömer Süsli, DTİK Asya-Pasifik Komite Başkanlığı’na Nejdet Demiryürek, DTİK Afrika-Ortadoğu-Körfez Komite Başkanlığı’na Abubekir Salim, DTİK Amerika Komite Başkanlığı’na Ömer Er seçildi.

DTİK Avrupa Komite Başkanlığı’na seçilen Erzincanlı hemşehrimiz Suat Şahin, aldığı görevin sorunluluğu ile çalışacağını vurgulayarak, DTİK çatısının son 2 yıl içerisinde üye sayısını artırarak büyüdüğüne dikkat çekti. Suat Şahin, bu nokta da Erzincanlı bir işadamı olarak bu görevi layıkıyla yerine getireceğini ve Avrupa’daki işadamlarının sorunlarına çözüm amacıyla çalışmalar yapılarak, gereken desteğin sağlanacağına kaydetti.