İSTANBUL (AA) - Doğuş Teknoloji'nin Şekerpınar'daki lokasyonu Ar-Ge merkezi olarak faaliyet göstermeye başladı.

Doğuş Teknoloji açıklamasına göre, Doğuş Grubu içerisindeki otomotiv, inşaat ve finans sektörlerinde yürütülen yazılım geliştirme faaliyetleriyle edinilen yüksek bilgi ve deneyimle, kurulduğu 2012'den bu yana müşterilerinin stratejik teknoloji çözüm ortağı olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Doğuş Teknoloji, Ar-Ge merkezi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğuş Teknoloji Genel Müdürü İlker Kuruöz, Doğuş Teknoloji'nin kısa vadede Türkiye'de, orta vadede ise global ölçekte, lider Ar-Ge ve inovasyon teknoloji şirketi olmayı hedeflediğini belirterek, "Yaklaşık bir yıl önce Ar-Ge ve inovasyon verimliliğimizi yükseltmek, yetkin insan kaynağına daha fazla yatırım yapmak, ulusal ve uluslararası Ar-Ge programlarına katılmak, üniversite iş birliklerini artırmak ve fark yaratan yeni ürünler geliştirmek hedefleriyle Ar-Ge merkezi başvurusu yapma kararı aldık. Şekerpınar ofisimiz için başvuru sürecini başarı ile tamamladık. 2017'nin ikinci yarısında ise Maslak ofisimizin de Ar-Ge merkezi olması için çalışmalara başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bu karar ile şirket içinde 4 aşamadan oluşan Ar-Ge Merkezi Programı başlatıldığını bildiren Kuruöz, şunları kaydetti:

"İlk projemiz Ar-Ge Merkezi yetkinlik modelinin kurulması oldu. Şirketi rekabetçi bir Ar-Ge, inovasyon, teknoloji şirketi haline getirmeyi hedefleyen bu yetkinlik modelinin tüm yapı taşlarına ilişkin alt projeler çalışıldı. İkinci projemiz, Ar-Ge merkezi yapısını, uçtan uca, hiç el değmeden, dijital platformda yönetmeyi sağlayan IT altyapısının kurulmasıydı. Ar-Ge personelinin Ar-Ge merkezine giriş yaptığı andan itibaren bina içerisinde geçirdiği zamanı izleyen, proje yönetim sistemi ile entegre çalışan ve tüm verilerin bordro ve finansal sistemlere otomatik aktığı, tüm raporların otomatik çekildiği ve gerçek zamanlı izlenebilen bir altyapı kuruldu."

Fiziksel olarak yapılan hazırlıkların IT altyapısı ile birleştirilerek tüm sisteme entegrasyonunun sağlanmasının üçüncü aşama olduğunu belirten Kuruöz, bakanlığa yapılan Ar-Ge merkezi başvuru dosyasının hazırlanmasıyla da başvuru sürecini tamamladıklarını duyurdu.