Şükrü Okumuş’a ait olan Erzincan Taraf24 gazetesini Kuduret Bektaş devralırken Kuduret Bektaş adına kardeşi Dursun Bektaş, Erzincan Taraf24 Gazetesini işletmeye devam edecek.

Erzincan Taraf24 Gazetesi düzenlenen devir teslim töreni ile devredildi. İş adamı Şükrü Okumuş’a ait olan Erzincan Taraf24 gazetesi düzenlenen tören ile Kuduret Bektaş devraldı. Kuduret Bektaş adına kardeşi Dursun Bektaş devir törenin de sözleşme imzaladı. Düzenlenen devir teslim törenine Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, POLİ Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Suhabi Okumuş, Erzincan Taraf24 Gazetesi sahibi Şükrü Okumuş, CHP İl Başkanı İsmail Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, Altınbaşak Belde Belediye Başkanı Haydar Polat, Dursun Bektaş ve Bektaş ailesi katıldı.

Yapılan devir teslim törenin de bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, “Daha önceden İş adamı Şükrü Okumuş’un sahip olduğu Erzincan Taraf24 Gazetesinin bugün devir işlemi için buradayız. Yerel basının sıkıntılarını herkes biliyor. Bu sıkıntıları da en çok gazeteyi çıkaranlar biliyor. Yerel medya da ki sıkıntıları özellikle yaşayanlar bilir. Burada asıl önemli olan nokta yıllardır basan sektöründe çalışan Şükrü Okumuş’la birlikte gazetede çalışan Dursun Bektaş’a bu gazeteyi devrederken gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. Şükrü Okumuş beye bu imkanı yanında çalışanlara sağladığı için ayrıca teşekkür ederim. Erzincan da gazetelerin nasıl sıkıntılar yaşadıklarını bildiğimiz için bu sıkıntılarda bundan sonra daha çok gündeme gelebilir. Mecliste gazetecilerle ilgili yasanın çıkarılmamasından dolayı yerel basının ne gibi sıkıntılar çektiğini bu sıkıntıların bundan sonra daha çok yaşanacağını biliyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Dursun Bektaş’a ve diğer tüm gazetelere destek olmamız gerekiyor. Erzincan da faaliyet gösteren tüm basın kuruluşlarına her zaman aynı mesafede olduk. Her zaman için alternatif olması lazım. Demokraside çok farklı yayınların olmasının faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan POLİ Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Suhabi Okumuş, “POLİ Medya gurubumuza ait olan Erzincan Taraf24 Gazetesinin birlikte çalıştığımız değer verdiğimiz kardeşimize devretmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu vesile ile bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimizde teşekkür ederim. Erzincan için hayırlı olacağını düşünüyorum. Farklı bir ses, farklı bir duruş olacağına inanıyorum. Kendisine yayın hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Kuduret Bektaş adına Erzincan Taraf24 Gazetesini devralan Dursun Bektaş; “Basın hayatı içerisinde POLİ Medya gurubunda çalıştığım için gurur duyuyorum. Herkesin huzurunda bu ailenin içinde yer aldığım için kendilerine teşekkür ederim. Erzincan Taraf24 Gazetesi 4 yıllık yayın hayatına ilk başladığı günden bu güne kadar geldi. Bundan sonraki süreç içerisinde, farklı bir yapı ve farklı bir yayın anlayışı ile kendi bilgi ve tecrübelerimi de yeni yayın hayatında Erzincan’a ve Erzincanlılara daha faydalı olabileceğimize inanıyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı atılan imzalar ile Erzincan Taraf24 Gazetesini Kuduret Bektaş adına Dursun Bektaş devraldı.