Vatandaşın temel ihtiyacı olan ekmeğe zam yapıldı. Ekmek fiyatlarına uygulanan yüzde 25 lik zam ile birlikte ekmek fiyatları 1,25 TL’den satılmaya başladı.

Yapılan zam hakkında bilgi veren Fırıncılar Odası Başkanı Cemalettin Coşkun, Türkiye genelinde uygulanan rayiç bedelinin uygulandığını ifade etti.

Coşkun; “Bu konuda Erzincan halkında ister istemez özür diliyoruz. Kaçınılmaz bir durum. Un fiyatlarının, akaryakıt fiyatlarının, işçi giderlerinin ve birçok maliyetlerinin yükselmesi ile birlikte zam kaçınılmaz oldu.  Bu zam Türkiye’de normalin üzerine çıkmış zam değil. Türkiye’de bir çok ilde ekmek 1,25 TL. Erzincan’ımız da bu fiyatı uygulamaya başlayacağız. Önümüzde ki kışa şartlarında da işletmecilerimiz bu konuda baya zorluk çekiyor.

Personel bulma açısından sanatkâr bulma açısından baya sıkıntılarımız var diyen Fırıncılar Odası Başkanı Cemalettin Coşkun, işçi giderleri de zammın gelmesine etken oldu. 

Halkımız bundan mustarip olsun fırıncı camiası yapmış olduğu hizmetten fazlası ile ödeyecektir. Şehrin her noktasına ekmeklerin ulaştırılmasıyla alakalı esnafımız baya bir çaba harcıyor. Sabah erken saatlerinde başlıyor akşam geçe saatlerinde evlerine giden bir esnaf camiamız var. Çok fazla bir rayiç değil. Ortalama bir rayiçtir. İnşallah hayırlı olur. Türkiye genelinde uygulanan bir rayiçtir.” Dedi.

Ekmek zammı fırıncı esnafını sevindirirken vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, "Erzincan'da ekmek fiyatı çevre il ve ilçelere göre en yüksek fiyata satılıyor. Tarım alanları bakımından ilimizde hububat ağırlıklı ekim yapılmasına rağmen yapılan bu zamma bir anlam veremiyoruz. Erzincanımız ekonomik anlamda fakir bir memleket. 6 kişilik bir aileyi ele alırsak bu ailemizin evine günlük en az 15 ekmek girmesi gerekir. Ayda ise 450 ekmek demektir. Yani ailemizin aylık sadece ekmeğe verdiği para 562 lira yapıyor. Zaten sofralarda en fazla tüketim kaynağı olan ekmeğe yapılan zammın geri alınmasını istiyoruz." diye tepkilerini dile getirdi.