Erzincan Fırıncılar Odası Başkanı Cemalettin Coşkun,  son zamanlarda un fiyatlarının maya fiyatlarının, yakıt giderlerinin personel giderlerinin artmasından dolayı ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

        Erzincan Fırıncılar Odası Başkanı Cemalettin Coşkun açıklamasında; “Son zamanlarda ekmeğin maliyetlerinin artmasından dolayı, un fiyatlarının maya fiyatlarının, yakıt giderlerinin personel giderlerinin artmasından dolayı, bu zam kaçınılmaz oldu. Biz Erzincan’da yaklaşık 5 yıldır ekmeğe zam uygulamamıştık. Arada ki rekabetlerde de dolayı şuan itibariyle gerçekten fırıncı sektörümüz zor bir dönem yaşıyor. Bahsettiğim giderlerden dolayı ister istemez böyle bir fiyat uygulaması kaçınılmaz oldu. Halkımız müsterih olsun bu konuda biz fırıncılar olarak hijyen kalite konularında elimizden gelinin en iyisini yapıyoruz.

        Bazı firmalarda ekmek fiyatlarının eski tarife üzerinden satıldığı sorusuna da cevap veren Erzincan Fırıncılar Odası Başkanı Cemalettin Coşkun,  bilindiği gibi 250 gram ekmek fiyatı şuanda 80 kuruş 90 kuruş arasında 80 kuruş olan yerlerde tava ekmeği dediğimiz üretimi biraz daha seri olduğundan bu ekmekleri satan yerlerimiz var.  Ama Erzincan genelinde şuan itibariyle ekmek fiyatımız 90 kuruş olarak devam ediliyor. Rekabet söz konusu olur mu derseniz tabii ki ilerleyen günlerde bunu göreceğiz” diye konuştu.