Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt ve beraberindeki heyet MÜSİAD Konya Şubesi’ne ziyarette bulundu. Heyet, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

'DESTEKLERİMİZ SÜRECEK'

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Şimşek, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, heyetin Konya’ya gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak en büyük ve en eski şubeyiz. Erzincan şubemiz MÜSİAD ailesine yeni katılan bir şubemiz. Yeni şube olmanın getirmiş olduğu heyecan ile önlerinde yapacak daha çok işlerinin olduğunu ve bu işleri yaparken de MÜSİAD Konya olarak kendilerine her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isterim" dedi.

TİCARETE BÜYÜK KATKI

MÜSİAD şubelerinin bulundukları şehirlere sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda büyük katkılar sağlaması için kurulduğunu belirten Şimşek, "Bizler de Erzincan şubemizin şehre yeni bir heyecan ve dinamik kazandıracağına, şehrin ekonomisine katkı yapacağına yürekten inanıyoruz. MÜSİAD Konya Şube olarak eski ve köklü bir şube olmanın bizlere yüklediği sorumlulukla, şehrimizin tüm dinamikleri ile birlikte hareket ederek, Konyamızı en iyi şekilde temsil etmek, şehrimize değer katmak ve sanayisine katlı sağlayabilmek için sürekli çalışıyoruz. Bu ziyaretin, tanışma ve kaynaşmanın iki şehir arasındaki ticaret potansiyelini de artıracağına inancım tamdır” ifadelerine yer verdi.



'EKONOMİDE ÜST LİGE ÇIKACAĞIZ'

Daha sonra söz alan MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt da, MÜSİAD Erzincan Şubesi olarak ilk resmi ziyaretlerini Konya’ya gerçekleştirdiklerini ifade etti. MÜSİAD Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen 'Kardeş Şube' uygulaması için de Konya Şubesi'ne daha önce yaptıkları teklifi bir kez daha yinelemek istediklerini belirten Yurt, şunları kaydetti: "Bizler de bulunduğumuz şehre değer katmak ve Erzincanımızı ekonomik anlamda bir üst lige çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimiz ve şehrimizin tüm dinamikleri ile beraber hareket etmeye gayret ediyoruz. Üyelerimizin ortak olduğu bir özel okul projemizi yeni eğitim öğretim yılında hayat geçireceğiz. Yine aynı şekilde üyelerimizin katılımıyla, şehrimizde yer alan ve şu an özelleştirme aşamasında bulunan şeker fabrikasını almak için girişimlerde bulunuyoruz. Yapacağımız tüm çalışmalarımızda Konya Şubemizden desteklerini bekliyoruz.”