Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Kalbur, Ankara’da gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda-Borsa Başkanlarıyla birlikteTOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirileni Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da yer aldığı istişare toplantısına katıldı.
TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu konuşmasında, Türkiye'de geçen yılın sonbaharında bir oyun tertip edilmeye çalışıldığını, Doğu ve Güneydoğu'daki oda ve borsa başkanlarının aklıselimle hareket ederek, milletin arasına nifak sokulmasına izin vermediğini söyledi.
Hisarcıklıoğlu, son birkaç yıldır huzur ortamı kuvvetlendikçe Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yatırım, istihdam ve ihracatın daha çok konuşulmaya başlandığının altını çizerek, gelecekle ilgili umutlar ve hayallerin yeşerdiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, çözüm süreciyle ilgili, "Nevruz bu süreçte önemli bir kilometre taşı olacaktır diye düşünüyorum. Nevruz'da inşallah tüm çatışmayı, şiddeti, silahı demokrasi ateşinde yakacağız ve hep birlikte demokrasi ateşinin üzerinden atlayacağız" dedi.

Oda başkanlarının reel sektörün içerisinden geldiğini ve ekonomik istikrarın önemini çok iyi bildiklerini belirten Akdoğan, ekonomik istikrarın, demokratik istikrarla birlikte sürebileceğini, her ikisinin temelinin huzur ve güven, temel hakların yaşanabildiği güvenlik zemini olduğunu söyledi.
Akdoğan, güvenlik ve huzur olmadan büyüme, ekonomik kalkınma, demokratik gelişme olamayacağını dile getirerek, bu açıdan çözüm sürecinin büyük önem taşıdığını vurguladı.