Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası ile TÜRKKEP firması arasında e-fatura, e-imza, e-defter, e-arşiv hizmetlerinde oda üyelerine indirim yapılmasına dair işbirliği protokolü imzalandı.
 
Erzincan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak ile TÜRKKEP Bölge Satış Müdürü Ümit Suci’nin imzalamış olduğu protokol bir yıl süreyle geçerli olacak.
Protokol kapsamında TÜRKEP, TSO üyelerine diğer hizmet sağlayıcılardan daha uygun ücretlerle hizmet sağlayacak. Protokol kapsamında ayrıca TÜRKKEP yetkilileri, TSO üyelerini yerinizde ziyaret ederek KEP VE E-İMZA temini hakkında bilgilendirme yapacak.
Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilgilerin tek noktadan sunulmasını, sisteme dahil kişiliklere ait bilgilerin tek bir numara ile birleştirilmesini sağlayan ve şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu olarak kayıtlı hale getiren bir sistemdir.
MERSİS ile yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimlerinin yapılması, onaylanması, arşivlenmesi, çeşitli lisans başvuruları, mali destek ve teşvik başvuruları, çalışan SGK kayıtları vergi beyan ve ödemeleri gibi işlemler online ortamda yapılabilme imkanı tanımaktadır.
Şirketlerin yaşam süreçleri içinde faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları veya almaları muhtemel tescil, izin, patent ve belge işlemleri de kapsama dahil edilecektir. Bu işlemlerin,mersis.gumrukticaret.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılabilmesi için işlem yapacak kişi veya kişilerin (bu kişi gerçek kişi ise kendisinin, şirket ise temsil yetkisine haiz kişilerin) güvenli elektronik imzaya (e-İmza) sahip olmaları gerekmektedir.
TÜRKKEP, şirketlere ve kurumlara gerekli e-İmza hizmetlerini sağlamaktadır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresine yapacakları ileti resmi tebligat niteliği taşıyacağından, KEP adresinize gelen e-postalar tebliğ edilmiş sayılacak.