Erzincan TSO Başkanlığı görevinden AK Parti, Milletvekili Aday Adayı olabilmek için istifa eden Selçuk Polat'ın ardından yönetim kendi arasında yaptığı seçimde Muhittin Kalbur'u başkanlığa getirdi. Başkanlık görevine kısa bir süre devam eden Kalbur  ve yönetim kurulunun tamamının istifasının ardından yeniden seçim kararı alan Erzincan TSO da bugün seçim heyecanı yaşandı.

İKİ ADAY YARIŞTI

Erzincan Ticaret Odasına bağlı bulunan 31 meclis üyesinden 28 nin katıldığı seçimde  Yüksek Seçim Kurulu gözetiminde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis Üyelerinin saat 17.00 kadar oy kullanma işlemine devam ettiği seçimlerde Orhun Ertem ve Süleyman Sarak başkanlık için yarıştı. Seçim Kurulu gözetiminde açılan sandıkta yapılan tasnif işleminde Orhun Ertem 11 üyenin oyunu alırken Süleyman Sarak 17 üyenin oyunu alarak başkanlığa seçildi.

Seçim sonrası bir açıklama yapan yeni başkan Süleyman Sarak ' devraldığımız bayrağı daha ileriye taşıyarak Erzincan'ımızın esnaf tüccar ve sanayicisine hizmet etmek için bu yola çıktık' dedi

YAPILAN BU SEÇİM BİR HİZMET YARIŞIDIR

Sarak yaptığı Konuşmasının devamında "Meclis Üyelerimizin takdiriyle önümüzdeki 2 yıl için odamıza, üyelerimize ve şehrimize hizmet etme görevini üstlendik. Yeni dönemde görev alan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyor, odamıza hizmet etmek için yüklendikleri bu sorumluluk için teşekkür ediyorum. Yapılan bu seçim bir hizmet yarışıdır. Bu yarışta meclisimiz bayrağı bize devretti. Aldığımız bu bayrağı daha ileriye taşımak için görev süremiz boyunca uzlaşmacı, katılımcı ve paylaşımcı olmaya gayret göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle beni bu göreve layık gören Erzincan Halkına, Meclis Üyelerimize, seçim süresince desteğini bizden esirgemeyen esnaf tüccar ve sanayicileri üyelerimize, seçimimizde görev alan seçim kurulu yetkililerine, geçmişte odamızda görev alan tüm başkan, yönetim kurulu ve meclis üyelerine, oda çalışanlarımıza, ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi