2004 yılında temelleri atılan, şu anda bitme aşamasına gelen ve ilk aşamada 9 işletme ile hizmet vermeye başlayan Suluova Besi İhtisas OSB’yi yerinde incelemek ve bilgiler almak üzere Suluova’ya giden Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak ve Erzincan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Resul Yeşilbaş,  Besi OSB Müdürü Osman Arabacı’yı makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Yapılan ziyarette bir açıklama yapan Erzincan TSO Başkanı Süleyman Sarak, “Erzincan ekonomisine neler katabiliriz düşüncesiyle, ilimizdeki tarım ve hayvancılığın kaybolma tehlikesiyle yüz yüze kaldığı şu dönemde gerek üyelerimizi hayvancılık konusunda bilinçlendirerek hayvancılık konusunda ilimize yatırım yapmalarını teşvik etmek gerekse hayvancılık konusunda ilimizde yeni yatırım yapmak isteyenlere öncü olmak amacıyla buradayız. Amacımız Erzincan’ımıza da Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak, tarım ve hayvancılık olan şehrimizi bölgenin lokomotifi haline getirmektir. İlimizde büyük bir ihtiyaç olduğunu bildiğimiz Besi OSB için başlattığımız fizibilite çalışmaları için Suluova Besi OSB yi gezdik, gördük ve yerinde inceledik. OSB Müdürü Osman Arabacı’dan çok önemli bilgiler aldık. Henüz yeni olan fizibilite çalışmalarımızı genişleterek somut bir netice ortaya koyduğumuzda bunu tüm üyelerimizle ve yatırım yapmak isteyen üyelerimizle paylaşacağız. Şuan yolun başındayız. Tüm çalışmalarımız Erzincan için olduğunu herkesin bilmesini isterim.  Yapacağımız her örnek çalışmayı; üyelerimize yeni bir hizmet, ilimize yatırımcı getirmek ve ilimizin ekonomisini canlandırmak için yapıyoruz. Besi İhtisas OSB’yi Erzincan’ımıza kazandırmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bu konuda yardım ve desteklerini bizden esirgemeyeceğini bildiğimiz çok değerli Bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere Sayın Vekillerimize, bürokratlarımıza ve emeği geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Suluova Besi OSB Müdürü Osman Arabacı ise Suluova Besi OSB’nin kurulumundan bitme noktasına gelene kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek Erzincan Besi OSB Fizibilite çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini belirtti. Arabacı açıklamasında, “Tarım ve hayvancılık şehri olan Erzincan’ın böyle bir çalışma içerisine girmesinin bölge ekonomisine çok büyük ekonomik fayda sağlayacağına inanıyorum. Suluova OSB de şuan 9 işletme 1600 büyükbaş besi hayvanı, saatte 1000 kw lık elektrik üretimini gerçekleştiren 1 adet biyogaz-bioenerji tesisi ve günlük 400 büyükbaş hayvan kesim kapasitesi bulunan 1 adet et entegre tesisi bulunmaktadır. Tüm bilgi ve detayları sizlerle paylaşmaktan çok mutlu olduk. Erzincan da Besi OSB kurulması için elimizden gelen desteği sizlere vereceğiz” dedi.