Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzincan Koordinatörü Metin Bektaş, koordinatörlük olarak 2014'de, 49 projeyi onayladıklarını ve bu projeler için 19 milyon lira hibe aktardıklarını söyledi.
Bektaş, 2014 yılı çalışmalarını değerlendirmek amacıyla TKDK Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Erzincan'da 18 ay önce hizmet vermeye başladıklarını belirtti.
Bu sürede 49 projenin onaylandığını ifade eden Bektaş, "2014 yılında özellikle büyükbaş süt üreten işletmelerin yatırımı bitti. Bunların hepsiAB kriterlerinde. 15 et üreten işletme tesisi tamamlandı. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez keçi sütü üreten Halep ırkı işletmesi bitti ki burası 500 baş kapasiteli. Bu da Erzincan açısından önemli bir kazanımdır" dedi.
Bektaş, iki kanatlı et üreten işletmenin de tamamlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bunların her biri 50 bin kapasitelidir. Ayrıca bir et işleme ve pazarlama tesisimiz bitti. Erzincan'ın ilk kez tanıştığı 4 kırsal turizm tesisi ve bunlara ek olarak 21 modern arıcılık tesisi tamamlandı. Koordinatörlüğümüz 2014'de, 49 IPARD projesini onayladı ve bu projeler için 19 milyon lira hibe aktardı. Projelerin toplam yatırım tutarı ise 31 milyon liradır."
Projeleri 12 Ocak ile 10 Şubat tarihleri arasında kabul ettiklerini anımsatan Bektaş, şunları kaydetti:
"Süt, et, meyve, sebze ve su ürünleri işlenmesi, pazarlanması, çiftlik faaliyetleri, kırsal turizm ve Erzincan için önemsediğimiz kültür balıkçılığı tesislerine yönelik projelere, IPARD programları kapsamında uygun harcamanın yüzde 50'sini hibe olarak ödüyoruz. Koordinatörlük olarak, 2015 yılının Erzincan'a, Erzincanlıya daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam açısından hayırlı olmasını diliyoruz."