Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen Tarımsal Yenilikleri Yaygınlaştırma Projeleri kapsamında Erzincan’da uygulanan Ergan Kuru Fasülye (Beyaz Altın) Çeşidinin Tanıtılması ve Yayım Projesi ile Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Projeleri kapsamında uygulanan Mutfaktan Bahçeye Projesi Antalya’da Bakanlık temsilcilerine tanıtıldı.
Projelerle ilgili bilgi veren Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" Projesi kapsamında Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bakanlığımıza sunulan ve 2016 yılı içinde uygulanmaya başlayan "Mutfaktan Bahçeye" Projesi kabul görmüş ve modern meyve yetiştiriciliğinin kadın çiftçilere öğretilmesi sağlanmaktatır. Erzincan ili köylerinde gerçekleştirilecek proje ile Erzincan'ın meyvecilikteki potansiyeline kadın eli ve emeği katılarak mevcut ürünlerin daha kaliteli yetiştirilmesi hedeflenmiş olup, Erzincanlı meyve üreticilerinin bölgede  meyvecilik konusunda söz sahibi olmaları sağlanacak. Tarımsal yayımda yenilikler; çiftçilerde davranış değişikliği meydana getirmek ve arzulanan sonucu elde etmek amacıyla; tarımsal üretim sürecinde kullanılan yeni veya geliştirilmiş girdiler ya da yöntemlerdir. Bu amaçla, 2012 yılından itibaren Tarımsal Araştırma Enstitüleri tarafından ortaya konan tarımsal yeniliklerin çiftçilerimize ulaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla; bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığımızca il müdürlüklerimiz ve araştırma enstitüleri ile işbirliği yapması suretiyle tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması yayım projeleri hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. "Ergan Kuru Fasulye (beyaz altın)Çeşidinin tanıtılması ve yayım Projesi 2 yıl sürecek olup, proje kapsamında bu yıl tanıtım faaliyetleri ve yayım çalışmaları öne çıkarılmıştır. 2017 yılında ise 3 pilot bölgede demonstrasyon alanları kurulacak ve çiftçilerimizin ergan fasulyesini birebir görmesi sağlanacaktır. Bu proje ile de araştırma-yayım-çiftçi işbirliğinin daha etkili bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlanacaktır. Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak böyle bir proje uygulamamızdaki asıl amaç, Erzincan'ın öne çıkan tarımsal ürünleri arasında yer alan ve gerek kalitesi gerekse lezzeti ülkemizin birçok köşesinde bilinen kuru fasulyemizin ekim alanlarını ve üretimini artırarak Erzincan'a sağlanan katma değerin artırılmasıdır. 2015 yılı sonu itibarıyla 60 bin dekar civarında olan kuru fasülye ekim alanlarımızı önümüzdeki 5 yıllık süreçte 100 bin dekarın üzerine çekmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır" dedi.
Projelerin Antalya’daki toplantıda tanıtımları Ziraat Mühendisi Hilal Kayalar ve Peyzaj Mimarı Sevgi Akçay İlhan tarafından gerçekleştirildi.