1978 yılında Ankara'da, Erzincanlı Sanayici İş Adamı Hasan Basri Bozkurt'un girişimleri ile üretime başlayan ve şuan da bir dünya markası olan Hidromek firmasını ziyaret ettik.
MÜSİAD Erzincan Şubesi Başkanı Murat Yurt organizasyonu ile Ankara’da faaliyet gösteren Erzincanlı iş adamlarını ziyaret ettik. Ankara’da faaliyet gösteren ve sadece Türkiye’de değil dünya çapında da adından söz ettiren Erzincanlı iş adamlarına ait firmalardan ilk olarak Hidromek firması kurucusu ve sahibi Hasan Basri Bozkurt’un misafiri olduk.
Hidromek İş Makineleri Fabrikasında Erzincanlı basın mensuplarını ağırlayan Bozkurt, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek firma hakkında bilgiler verdi.
İş hayatına nasıl başladığından bahseden Bozkurt; “Karayollarında işçi olarak işe başladım. 2 sene kadar çalıştım. İş hayatı düşündüğüm gibi değildi. Memlekete daha fazla faydalı olmam. Hemde kendime daha faydalı olabilmem için kendi kendime mühendis olursam daha farklı olacak dedim. Karayollarında ki amirlerime bahsettim. Onlarda kazanırsam bana burs ve destek vereceklerini söylediler. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazandım. Ardından makine yüksek mühendisliğini tamamladım. Tekrar karayollarına bu sefer mühendis olarak döndüm. Karayollarından 1977 yılına kadar çalıştım. Çocukluktan beri aklımda olan kendi işimi kurmak vardı. Karayollarında çalışırken iş makinelerine olan ilgim gittikçe arttı. Ayrılıp kendi işimi kurmak istedim. İş makineleri konusu olsun dedim. Başlangıçta traktörler üzerine çalıştık. Daha sonra da bu her ne kadar iş makinesi olsa da yine bir takım eksikleri kalıyordu. 1989 yılında tamamen tasarımı kendimize ait olan iş makinesi yaptık. 10 yıl böyle devam etti. Daha sonra 1999 da da iş makinelerimize de güvendiğimiz için ihraç etme kararı aldık. Sonra 2000 yılında başka ekskavatör imalatına girdik. Yurt dışında bayilerimizin sayısını artırdık. İspanya’da bir şirketimiz oldu. Daha sonra Rusya’da, 2013 yılında da bir Japon firması olan Mitsubishi fabrikasını satın aldık. O günden beri işimiz sadece iş makineleri” diye konuştu.    
 
REKABETİNİZ İÇİN DAYANIKLI VE ÜRETKEN MAKİNELER
Vizyonu, yenilikçi yapısı ve ürün geliştirme süreçleriyle tasarlanmış, Dünya’nın en iyi komponentleriyle hayat bulmuş ve modern üretim tesislerinde titizlikle inşa edilmiş Hidromek ürünleri kalite ve endüstride liderlik tutkusunun bir bileşimidir.

Yıllara meydan okuyan kuvvetli konstrüksiyon yapısı, üretkenlik yarışında avantaj sağlayan motor, hidrolik ve yürüyüş sistemleri, akılcı tasarımlarla ele alınmış otomobil rahatlığında kolay kullanım sunan dizaynı ve kabin ergonomisi ile Hidromek 36 yıldır çözümleriyle kullanıcılarına verdiği rekabet gücü sözünü yerine getirir.

ÖDÜLLÜ TASARIM
Yenlikçi ve modern çizgilerle tasarlanmış, kullanıcı dostu detaylarla dolu çözümler sunan tasarımlarımız Dünya’nın en önemli tasarım değerlendirme platformlarından Alman “IF DESIGN” ve Amerikan “GOOD DESIGN” ödüllerine sahiptir.

ÜRÜN HATTI
Hidromek ürün hattında; yükleme, kazma, sökme, kırma, yıkım, elleçleme ve tesviye ihtiyaçlarına çözüm sağlayan 3 tip kazıcı yükleyici, 2 tip lastikli ekskavatör, 5 tip paletli ekskavatör, 6 farklı özel uygulama ekskavatörü ve ürün hattına yeni eklenen 6 farklı model greyderle beraber toplamda 22 çeşit iş makinesi mevcuttur.

ATAŞMANLAR
Hidromek’in ataşman yelpazesi, makinelerin kullanım alanlarını genişletmeye yönelik olarak hidrolik kırıcılar, tomruk ataşmanları, trançer, riper, polip, çabuk sök-tak aparatları ve benzeri farklı ürün seçeneklerinden oluşmaktadır.

SEÇMELİ DONANIMLA ÖZELLEŞTİRME
Hidromek iş makinenize uygun olarak, Opsiyonel Aksesuar Programından, ekstra özellikler ekleyerek veya donanım paketlerinden birini seçerek özgün, yenilikçi, kullanım amacınıza ve şartlarınıza uygun makineyi dilediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz.

İŞİN ARKASINDAKİ EKİP
Hidromek’in dizayn ve detaylara titizlikle önem gösteren alanında en başarılı mühendisleri ve dünya çapındaki uzman işbirlikçileri Hidromek’in kazıcı yükleyicilerini, ekskavatörlerini ve greyderlerini durmaksızın geliştirir.

Dünyanın en ayrıcalıklı makinelerini üretmeyi hedefleyen Hidromek ekibi, Gen serisi Ekskavatörlerde, Hidromek Maestro Serisi Kazıcı Yükleyicilerde ve Hidromek Greyderlerde; üretkenlik, dayanıklılık, ve kullanım kolaylığını bir araya getirmiştir.

Hidromek, üretim tesislerindeki mevcut olan özel üretim tezgahlarıyla ve makinelerde kullandığı dünyada başarısı kabul görmüş uzman markaların komponentleriyle diğer markalardan farkını ortaya koymaktadır. Hidromek farkı hassas hesaplamalar, dikkatli gözlemler ve titizlikle dinlenen kullanıcıların talepleriyle desteklenmektedir.

SERVİS DESTEĞİ
Hidromek servis desteği, sürekli ve yüksek üretkenlik sözümüzün tamamlayıcısı olmak amacıyla Dünya’nın birçok noktasında yaygın olarak servise hazırdır.

Makineninizin servis süresince hizmet dışı kalacağı zamanı en düşük seviyede tutmak için konusunda uzman ekibimiz, servis istasyonlarımız, mobil araçlarımız, gerekli donanım ve yedek parçayı kullanımınıza sunmaktadır.
İş makineleri sektöründe Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden olan Hidromek, faaliyetlerine 1978 yılında Ankara'da, Erzincanlı İş Adamı Hasan Basri Bozkurt'un girişimleri ile üretime başladı. Hidromek şu anda 5 Kıtada 50'nin üzerinde ülkeye iş makinesi ihtiyacını karşılıyor. Erzincanlı İş Adamı Bozkurt yanında Bin 700 çalışanı ile Türkiye'de 7 yıldır kazıcı yükleyici, 4 yıldır da Hidrolik ekskavatör satışında pazar lideri.