31 Mart 2016 tarihinden önce zamanında ödenmeyerek kanuni takibe düşen borçların   gecikme faizleri silinecek ve kalan borç 12 veya 24 taksit halinde ödenecek.
Yapılandırma ile ilgili açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif  Başkanı Mahmut Özdemir borcu olan esnafların bu imkandan yararlanmalarını istedi.
Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “31 Mart 2016 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 29 Temmuz 2016 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde  bulunmaları halinde, kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına (Bankaca kooperatif   blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları vs. hariç) hiçbir  gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup, borç tutarı hepsi peşin ödenmek istendiği  takdirde faizsiz tahsil edilecektir.
Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına  taahhüt tarihinden itibaren %8 faiz oranı üzerinden 12 aylık basit faiz uygulanacak ve
asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı 12 eşit taksitte tahsil edilecektir.  Borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına
taahhüt tarihinden itibaren %12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz uygulanacak ve  asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı 24 eşit taksitte tahsil edilecektir.
Taksitlendirme yapıldığında icra nezdinde taahhüt alınacak ve iki taksiti üst üste  ödenmediği durumda taksitlendirme iptal edilecektir.”