Başbakan Binali Yıldırım’ ın katılımı ile Ekonomi koordinasyon ( EKK) toplantısı yapıldı ve alınan kararlar açıklandı. Toplantı da 2017 yılı için birçok alanda tedbir karaları alınmıştır. 2017 yılının tasarruf yılı olacağı açıkça belirtildi… Başbakan Binali Yıldırım ‘Esnafa ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek’ açıklamasını yaparak, yapılan düzenlemeler dahilinde esnafımıza yapılacak büyük desteklerden bahsetti.  2017 yılında KOBİ ve esnafımızın nakit sıkıntılarını gidermek amacıyla yapılan düzenlemeler dahilinde, esnafımızı sevindirecek haber geldi.
Ülkemizde, yakın coğrafyamızda ve dünyada son dönemde yaşanan olaylar, iç ve dış kaynaklı gelişmeler nedeniyle sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimize yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla KOSGEB tarafından “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” uygulaması başlatılacaktır.
Programdan faydalanabilmenin ilk şartı, işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve beyannamelerinin güncel olması.
“İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” programı için başvurular, 19 Aralıkta başlatılacak şekilde planlanmıştır.
Programdan yararlanmak isteyen KOBİ’lerin 19 Aralık tarihini beklemeden, bir an önce KOSGEB veri tabanına ücretsiz kayıt yaptırmaları, kayıtlı işletmelerin ise KOBİ Bilgi Beyannamelerini güncellemeleri gerekmektedir.
Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50.000TL olup, bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Kredi vadesi, ilk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay şeklinde faizsiz olacaktır.
50 bin TL’lik Kredi Faiz Desteği için, KOSGEB Veri Tabanında kaydı ve onaylı güncel KOBİ beyannamesi bulunan bütün KOBİ’ler başvuru yapabilecekler. İlk 12 ay ödeme yok, toplamda 36 ayda geri ödeme yapılacak.
Detaylı bilgi için: KOSGEB Erzincan Müdürlüğü
Tel: 04462120700-01
KOSGEB Erzincan Müdürlüğü, Atatürk Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:10 Kat:2 ERZİNCAN adresindeki yeni binasında hizmet vermektedir.