İSTANBUL (AA) - CNR Holding ve Osmanbey Tekstilci İş İnsanları Derneği (OTİAD) iş birliğiyle düzenlenecek olan Fashionist Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı, 4-6 Aralık'ta CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.

2018-2019 modasına yön veren ünlü firmaların binlerce ürününün görücüye çıkaracağı fuara, sektörün önde gelen 100'den fazla firmasının katılması öngörülüyor.

Fuar ayrıca Türkiye abiye ve gelinlik sektörünün ticari kapasitesini artırmanın yanı sıra ihracat potansiyeline de katkı sağlamayı hedefliyor.

- "İstanbul'u moda dünyasının başkenti haline getirmek için yola çıktık"


Sektörün geleceği, ihracat potansiyeli ve Fashionist’in sektöre katkısının anlatıldığını basın toplantısında konuşan CNR Holding Pazarlama Direktörü Hasan Tunçağ, fuarla birlikte İstanbul'u moda dünyasının başkenti haline getirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Tunçay, fuarların ülke ekonomisi için çok önemli etkinlikler olduğunu vurgulayarak, "CNR Expo bu yıl içerisinde yaptığı 40'tan fazla fuarla 6 milyon alıcıyı İstanbul'da katılımcılarla buluşturdu. Bununla beraber fuarların 200 bin kişiye istihdam sağladığını tahmin ediyoruz. Fuarlarımız artık dünya çapında ses getiren fuarlar haline geldi. Gelen ziyaretçilerin Türkiye'ye bıraktığı bir potansiyel hizmet ihracatı da var. Yaptığımız fuarlar ihracata yüzde 100 katkı sağlıyor. Dünya çapında düzenlediğimiz fuarlar aracılığı ile turizm, tanıtım, ulaşım ve yeme içme gibi sektörlere yıllık 5 milyar dolarlık hizmet ihracatı sağlıyoruz." diye konuştu.

Fuarda markaların daha çok ön plana çıkacağının altını çizen Tunçay, fuarla şirketlerin yeni pazarlara açılmasının amaçlandığını söyledi.

Sektörde en çok ihracat yapılan Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Afrika ülkelerinin Türkiye için büyük potansiyel taşıdığını anlatan Tunçay, "Özellikle Afrika’da 1 düğünde 3’tane gelinlik giyilen bölgeler var. Uzak Doğu Asya ve yakın Avrupa’da ilgi alanımızda. 1,5 milyar dolar olan ihracatın bu fuar sayesinde 2 milyar dolara yükselmesini bekliyoruz. Fashionist, 500 milyon dolarlık iş hacmi üretecek." ifadelerini kullandı.

- "Yurt içi ve yurt dışında haklı bir yer edindik"


OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Kandağ da OTİAD üyelerinin 60 bine yakın istihdam sağladığını belirterek, Osmanbey bölgesinde yılda 1,5 milyar dolar civarında ihracat yapıldığını bildirdi.

OTİAD üyelerinin içinde uluslararası marka olmuş birçok firmanın bulunduğuna dikkati çeken Kandağ, "Osmanbey'in hazır giyim ve tekstil sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübe, tasarım gücü ve üretim kalitesi bulunuyor. Bu konuda Osmanbey, gerek yurt içi gerekse yurt dışında haklı bir yer edinmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Kandağ, Osmanbey'deki tekstil sektörünün tecrübe, üretim kalitesi ve tasarımıyla abiye, gelinlik, damatlıkta da önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, sektörün gelişimi için gerçekleştirdikleri fuarın bu yıl 5’incisini düzenleyeceklerini kaydetti.

Fashionist Fuarı için CNR Holding yöneticileri ile titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bu konuda bir çalışma komitesi oluşturduklarını ifade eden Kandağ, şunları kaydetti:

"2017 verilerine göre, Osmanbey bölgesinden yapılan 1,5 milyar dolarlık ihracatın yüzde 42'sini Avrupa ülkeleri, yüzde 36'sını Orta Doğu ülkeleri, yüzde 6'sını ise eski Doğu Bloku ülkeleri oluşturuyor. Ülke bazında ise Almanya, İsrail, İngiltere ve ABD ilk sıralarda yer alıyor.

CNR Holding’in tecrübelerine yürekten inanıyoruz. İstanbul’a ve Osmanbey’e yakışan bir fuar düzenleyeceğiz. İhracatımıza çok önemli destek vermesini beklediğimiz fuarımız ülkemize, firmalara ve alıcılara büyük katkı sağlayacak."


- Özge Ulusoy’dan mini show

CNR Holding ve OTİAD tarafından düzenlenen CNR Fashionist basın toplantısının ardından Özge Ulusoy’un da aralarında olduğu mankenler, fuara katılacak firmaların abiye, gelinlik ve damatlık modellerini sergiledi.