ANKARA (AA) - Türkiye'de Tofaş çatısı altında temsil edilen Fiat markasının Başkent'teki yeni satış ve servis noktası "Ankara Oto" törenle hizmete açıldı.

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Çayyolu'ndaki satış noktasının açılışında yaptığı konuşmada, Tofaş'ın son 3 yılda 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptığını söyledi. Bu kapsamda 3 yeni araç ürettiklerini dile getiren Çimen, mevcut modellerin tamamını yenilediklerini, üretim kapasitelerini de yıllık 450 bin adede çıkardıklarını ifade etti.

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birisinin istihdam olduğunu belirten Çimen, "Tofaş bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı." dedi.

Tofaş olarak, Avrupa ve Türkiye'de otomotiv pazarının ivme kazanmasıyla yatırımların karşılığını aldıklarını kaydeden Çimen, firma olarak yaptıkları her işte lider olmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

- Satış sonrası hizmet de verilecek

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç da kendileri için çok heyecanlı ve mutlu bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Ankara'nın otomotiv sektörü açısından çok önemli bir pazar konumunda bulunduğuna dikkati çeten Aytaç, "Ankara yaklaşık yüzde 11 ile Fiat'ın en fazla payının olduğu il konumunda. Bu tesis sadece satış değil, satış sonrası hizmet konusunda da Ankara'nın önemli tesisleri arasında yer alacak." ifadelerini kullandı.

Ankara Oto Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ceylan da Tofaş'ın uluslararası pazara sunduğu araçlarla Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirtti.

Ceylan, 22 bin metrekare kullanım alanı olan tesiste otomotive dair her türlü hizmeti sunacaklarını dile getirerek, Ankara'nın lider Fiat bayisi olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle tesis hizmete girdi.