İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, klavye kullanılabilen her uygulamadan cep telefonuna para transferi yapmayı sağlayan "Garanti Cep Klavyesi" hizmetini kullanıma sundu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Garanti Cep Klavyesi, Android işletim sistemli akıllı telefon sahibi müşterilerin, mesajlaşma, sosyal medya ve klavye kullandıkları herhangi bir uygulama içerisindeyken, cep telefonundan para gönderme işlemini gerçekleştirmelerini sağlıyor.

"Garanti Cep"i Android işletim sistemli akıllı telefonuyla kullananlar, uygulamayı indirip telefonun klavye ayarlarından Garanti Cep Klavyesi'ni seçtikten sonra, anlık mesajlaşma, e-posta yollama veya sosyal medya uygulamalarından, kısacası klavye kullanılabilen her yerden cep telefonu numarasına para gönderme işlemini gerçekleştirebiliyor.

Garanti Cep Klavyesi'yle para gönderme işlemine ulaşmak için Android işletim sistemli akıllı telefonun klavyesi üzerindeki yonca ikonuna tıklamak yeterli olurken, sonrasında para transferi yapılmak istenen kişiyi rehberden seçip, gönderilecek tutarı ve Garanti Cep parolasını girerek, cep telefonuna para gönderme işlemi birkaç saniyede tamamlanabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, "Bankanın Servise Dönüşmesi" yaklaşımıyla, müşterilerinin finansal hizmetlere her an, her yerden kolayca ulaşmasını sağlamak için çalıştıklarını, bu yaklaşımla, teknolojinin sunduğu tüm imkanları bankacılık uygulamalarına entegre ettiklerini bildirdi.

Müşterilerinin rahatını ve konforunu ön planda tutarak dijital bankacılığı kolaylaştıran, onları düşünen ve kontrolü müşteriye bırakan araçlar geliştirdiklerini belirten Başer, şunları kaydetti:

"Bundan böyle Android işletim sistemli akıllı telefon sahibi müşterilerimiz, günlük hayatlarında yoğun kullandıkları mobil uygulamaların içindeyken, Garanti Cep Klavyesi'ni seçerek cep telefonuna para gönderme işlemini hızlı ve kolayca gerçekleştirecek. Örneğin bir anne, mesajlaşma sırasında kendisinden para isteyen çocuğuna, klavyeyi kullanarak hızlı ve kolayca para gönderebilecek. Bankacılığı sadece kendi uygulama, ürün ve kanallarımız aracılığıyla sunmak yerine, müşterilerimizin yoğun zaman geçirdikleri farklı platformlarda da onlara hizmet sunarak hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."