Basın toplantısı düzenleyen BEDE İl Temsilcisi Adnan Alıcı milletvekili emeklilerinin bir gecede zamın yansıtıldığını 2 milyon memur emeklisinin artışının ise uzatıldıkça uzatıldığını dile getirdi. Alıcı “ Milletvekili emeklilerine bir gecede  % 45 zamlı maaş yasasını çıkarabilen Hükümet, Milletin aslı olan memur emeklilerine hala ne maaş zammını ne de enflasyon farkını verebildi. Zira yeni Anayasa’ya göre Toplu Sözleşme ile maaş zammının belirlenmesi gerekiyordu. Ancak Toplu Sözleşme Kanununu çıkarmayan  Hükümet, 2012 yılı maaş zamlarını belirlemediği için çalışan ve emeklilerin maaş zamlarını vermemiş olup ne zaman vereceği de belli değildir. Toplu Sözleşme Kanununu 16 aydır çıkartmayan Hükümet, emekli vekil zamlarını 15 dakikada çıkarmıştır. Ama Cumhuriyet tarihinde ilk defa memur emeklileri yeni yıla zamlı maaş almadan girmişlerdir. Çalışan memurlara ve memur emeklilerine ödemedikleri maaş zamlarının sorumlusu Sendikalarmış gibi,  zam yapılmamasının nedeni olarak, Sendikaların Toplu Sözleşme talebini göstermişlerdir.

Ülke ekonomisini  krizden   kurtarmak    için  Hükümet   umudunu adeta, 2 milyon memur emeklisi ile 2,5 milyon memurun maaş zamlarını vermemekte bulmuştur.

Vatandaş olarak, bizlerden nasıl ki vergiler, elektrik, doğalgaz vs. bedellerini geç ödeyince ceza alınıyorsa, emekli maaşlarına yapılacak zamma ilâve olarak vergilerden alınan gecikme bedeli oranında telafi artışı eklenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.