İSTANBUL (AA) - Hepsiburada'da 2017'de 40 bin adet yatak satıldı. Şirket verilerine göre Türk vatandaşları 2 yılda bir yatak değiştiriyor.

Hepsiburada'dan yatak satış istatistiklerine ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türk vatandaşları 2 yılda bir yatak değiştiriyor. Tüketiciler en çok yaylı ve visko yatakları almayı tercih ediyor, satın alma sıklığını etkileyen faktörler arasında ise aile bireylerine gelen öneriler ve ev değişiklikleri gibi nedenler yer alıyor.

Türkiye'de internet üzerinden yatak alışverişlerini en çok 26-35 yaş aralığı yapıyor. Alışveriş yapanların yüzde 50'den fazlası kadın tüketici olarak yer alıyor. Türkiye, 160x200 santimetre ebatlarındaki çift kişilik yatakları daha çok tercih ederken tek kişilik yataklarda ise 90x190 santimetre ölçülerindeki yatakları tercih ediyor. 2015'ten bu yana yatak satışları her yıl yüzde 60'ın üzerinden büyüyen Hepsiburada, 2017 yılında 40 bin adet yatak sattı.

İnternet üzerinden alınan bebek park yatakları, oyun yatakları ve beşik alışverişlerinde geçen yıla oranla görülen yüzde 60'lık artış, kişilerin e-ticaretten sıkça alışveriş yaptıklarını gösteriyor.

Aileler bebek yataklarında anti alerjik ve hijyenik aleoveralı yatak kumaşları tercih ediyor. Bebek yatakları için doktorların da önerisi olan yaylı ve pamuk dolgulu yatak tercihleri ön plandayken, yetişkinler kendileri için visko yatakları tercih ediyor. Yataş Selena, Merinos ve Taç Yatak'ta geçerli olacak kampanyalarla vücut şekline uygun yeni yataklar Hepsiburada'da müşterilerini bekliyor.