İSTANBUL (AA) - IdeaSoft Yazılım, dijital dönüşümü tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak için "E-Ticaret Seferberliği" sloganıyla "E-ticaret Farkındalık Zirveleri"ni hayata geçirdi.

IdeaSoft açıklamasına göre, teknolojinin gün geçtikçe insan hayatına entegre olduğu yeni dünyada ticaretin şekli de dijitalleşiyor. Türkiye'de yaklaşık 12 bin 500 e-ticaret sitesi bulunmasına rağmen ortalama Avrupa ve dünya standartlarının çok altında yer alıyor. Bu sebeple her geçen yıl yüzde 30'un üzerinde büyüyen e-ticaret hem mevcut şirketler hem de yeni girişimciler için bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'de KOBİ'ler dijital dönüşümlerini e-ticarete atılarak başlatıyor. Bu dönüşümü tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak amacıyla IdeaSoft Yazılım tarafından hayata geçirilen E-ticaret Farkındalık Zirveleri, ticaret ve sanayi odalarının desteğiyle düzenlenmeye başlandı.

Türkiye'de e-ticareti yaygınlaştırmak amacıyla 2016 yılı aralık ayında başlatılan zirveler, 2017 yılında da devam ediyor. Şimdiye kadar İzmir, Düzce, Konya, Kocaeli, Adana ve Gaziantep'te gerçekleştirildi. Sıradaki etkinlikler ise İstanbul, Samsun ve Eskişehir'de düzenlenecek.

Google Türkiye'nin İstanbul/Levent'teki ofisi Dome İstanbul'da 18 Nisan'da, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasında 4 Mayıs'ta ve Eskişehir Ticaret Odasında 11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek etkinliklerin Kayseri, Bursa, Bolu, Sakarya, Trabzon ve daha birçok ilde devam etmesi planlanıyor.


- Yazılım, ödeme sistemleri ve dijital pazarlama konuları ele alınıyor


2005 yılından bu yana e-ticaret altyapı sağlayıcısı olan ve Türkiye'de her iki e-ticaret sitesinden birinin altyapı sağlayıcısı konumunda bulunan IdeaSoft Yazılım'ın "E-Ticaret Seferberliği" sloganıyla organize edilen zirveler, illerin ticari hayatını temsil eden oda üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

E-ticaret Farkındalık Zirvelerinde, e-ticaretin 3 temel başlığı olan yazılım, ödeme sistemleri ve dijital pazarlama konuları sektörün önde gelen profesyonelleri tarafından ele alınıyor. Konuşmacılar arasında IdeaSoft'un yanı sıra ödeme sistemleri konusunda iPara ve iyzico, dijital pazarlama konusunda ise Google Türkiye ve partner ajanslarından EG Bilişim ile Tek Kılavuz temsilcileri bulunuyor.

Her etkinliğin sonunda, 6 bin e-ticaret sitesine altyapı sağlayan IdeaSoft'un o şehirdeki müşterilerinden başarılı e-ticaret girişimcileri kendi deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.

E-ticaret farkındalığının oluşması için büyük bir adım olarak görülen bu ücretsiz etkinliklerle mevcut işini büyütmek isteyen şirketler ve yeni girişim fikrini e-ticaret ile hayata geçirmek isteyen girişimcilerin bilgilendirilmesi hedefleniyor. Etkinliklerin detaylarına "eticaretgunleri.com" sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.


- "Daha önce e-ticaret yapmamış 5 bin şirkete ulaşmayı hedefliyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen IdeaSoft Kurucu Ortaklarından Fatih Çalışkan, e-ticarette başarılı olmak için üzerinde durulması gereken kilit noktalar olduğuna dikkati çekti. Çalışkan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktaların başında güvenli bir yazılım altyapısı, özelleştirilmiş bir site tasarımı, ürün görsellerinin kaliteli, açıklamalarının detaylı olması, alternatif ödeme ve kargo seçeneklerinin sunulması, doğru planlanmış arama motoru optimizasyonu (SEO), sosyal medya, adwords, youtube gibi dijital reklam kanallarının kullanılması, fiyat karşılaştırma siteleri ve pazaryerleri gibi alternatif kanallarda da yer alınması geliyor.

Tüm bunlara önem veren e-ticaret girişimcileri pazara doğru fiyatla doğru ürünü sunduğu takdirde başarılı olma ihtimallerini de yükseltiyor. IdeaSoft olarak bu konuların detaylarını anlatmak ve Türkiye'deki e-ticaret ekosistemini geliştirmek amacıyla başlattığımız E-ticaret Farkındalık Zirvelerinin 2017 yılı sonunda daha önce e-ticaret yapmamış 5 bin şirkete ulaşmasını planlıyoruz. Büyük şehirlerin yanı sıra özellikle Anadolu'da e-ticaretin konuşulmadığı bir nokta kalmayana kadar bu etkinlikleri devam ettireceğiz."