24 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası münasebetiyle İl Defterdarı Rıfat Özyünlü, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat’ı makamında ziyaret etti.

Beraberinde Vergi Dairesi Müdürü İlyas Vural ve birim müdürleri ile birlikte, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Özyünlü Vergi Haftası nedeniyle yapılan kutlama çalışmaları hakkında bilgiler vererek “ Vergi bilincini kazandırmada siz Sivil Toplum Örgütlerine önemli görev düşmektedir. Hukuk çerçevesinde devlet vergi almak zorundadır, ancak vatandaşlarında vergilerin alındığı gibi nasıl ve nerelerde kullanıldığı konusunda bilgilendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSO Başkanı Polat ise; 24 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek ve bu yıl 25.si kutlanan Vergi Haftası dolayısı ile hizmetlerin gerçekleşmesi için kazançların vergilenmesi şartının unutulmaması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Vergi haftası, her vatandaşın gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlığına sahip olması ve toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması için önemli bir haftadır.

Bilindiği üzere devletimizin hizmet etmesi için gerekli en önemli finansman kaynağı vergiler olup bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 85’i vergilerden karşılanmaktadır. Devletten beklenen güvenlik, eğitim, sağlık, yol, su ve elektrik gibi bütün hizmetlerin gerçekleşmesi ancak toplanacak vergilerle mümkündür. Bu yüzden toplanan vergiler, aynı zamanda yatırıma ayrılacak kaynak demektir. Bir yönüyle okul, hastane, yol, köprü, baraj demektir devletten beklenen tüm hizmetler demektir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, çağdaş ve müreffeh bir ülke, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız.  Bu görevimizi tam olarak yerine getirdiğimiz takdirde Devletimizin daha güçlü, vatandaşımızın daha mutlu olacağı şüphesizdir. Vergi Haftası nedeniyle, tüm üyelerimize ve vergi mükellefi olan herkese bol kazançlar diliyor, sizlere ve tüm çalışanlarınıza gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.