İSTANBUL (AA) - Kaleseramik, seramik sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktası Cersaie Fuarı’nda, 2017-2018 koleksiyonuna ait yeni serilerinin tanıtımını yaptı.

Şirket açıklamasına göre, "Çanakkale Seramik" ve "Kalebodur"un yanı sıra İtalyan markaları "Edilcuoghi" ve "Edilgres" ile uluslararası seramik pazarının en önemli oyuncularından biri olan Kaleseramik, Türk ve İtalyan kültürünün izlerini taşıyan yenilikçi ürünleri ile Cersaie’de fark yarattı.

Bologna’da 25'de başlayan ve 29 Eylül'e kadar devam edecek fuara katılan Türk firmaları arasında en büyük alana sahip olan Kale stantlarının tasarımı, ünlü İtalyan mimar Paolo Cesaretti tarafından yapıldı. Stantlarda sergilenen ürünler, alternatif kullanım alanlarından örneklerle birlikte sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaleseramik Batı Yarı Küre İhracat Direktörü Şebnem Birol, Cersaie'nin, dünya seramik pazarında yeni ürün geliştirme ve bu ürünlerin pazara sunumu açısından önemli bir rolü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyanın en büyük ve kapsamlı seramik fuarı Cersaie'ye katılan ilk Türk firması Kaleseramik'tir. 1987'den bu yana Cersaie'de yer alan Kaleseramik'in, İtalya'daki seramik endüstrisi ile uzun yıllara dayanan köklü iş birliği, bu ülkedeki marka yatırımımızla daha da güçlendi. Bugün uluslararası seramik pazarına, değişen tüketici tercihleri ve yapıların her türlü ihtiyacına yönelik daha geniş bir ürün yelpazesiyle hitap ediyoruz. Cersaie'de ilk kez sergilediğimiz yenilikçi ürünlerimizle tüketici ve mimarların değişen ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığımıza inanıyoruz. Rafine zevklere hitap eden markalarımızla fuara yeni bir soluk getirdik."

Kaleseramik porselen fabrikasına yapılan yeni üretim ve renklendirme yatırımları ile geliştirilen Kalebodur'un 5 yeni serisinin tanıtıldığı fuarda, Çanakkale Seramik'in de 5 yeni koleksiyonu ilk kez katılımcıların beğenisine sunuldu.

Ayrıca, sadece parlak yüzeyde 60x120 santimetre boyutlarında monobody teknolojisi ile üretilen Royal Marbles koleksiyonu ve mat ve kaya yüzey seçenekleriyle dikkati çeken Val di Susa serileri de Kalebodur'un diğer yenilikleri olarak sergilendi.