Erzincan için dev yatırım olarak nitelendirilen Kamyon Fabrikası lansman çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tamamen yerli üretim ve son teknoloji ürünlerinin kullanılacağı fabrika kısa bir zaman dilimi içerisinde faaliyete geçmeye hazırlanıyor.  
AR. KARSA A.Ş Genel Müdürü, Yönetim Kurulu Başkanı, Kalite Yönetim Müdürü, Mühendis Direktörü ve birçok yetkili ile Erzincan’a gelerek Hilton Garden Inn oteli toplantı salonunda, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak, Basın mensupları  ve bir çok katılımcıya bilgiler verdiler.
İlk olarak açıklamalarda bulunan AR. KARSA A.Ş Genel Müdürü Özgür Rafi, yapacakları yatırımın Erzincan için çok büyük bir proje olduğu dile getirerek; “Değerli Milletvekilimiz Serkan Bey’in girişimleri ile bizler buradayız. Bizler Erzincan’da olmaktan yatırımımızı burada yapmaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz.  AR KARSA Erzincan Motorlu Araçlar A.Ş olarak üretim ve faaliyetlerine fiili olarak başlamış bulunmaktayız. Adım adım ilerlemekteyiz. Yıllardır otomotiv ve savunma sanayinde hizmet veren firmamız yazılım, elektronik ve motor entegrasyonu konularında birçok sanayiye destek vermektedir. Özel firmalar ve askeri ve polisimizin kullandıkları zırhlı araçlar olmak üzere bütün elektronik sistemleri firmamız tarafından yapılmakta. Yine aynı şekilde motor ve entegrasyon konularından bu tür sanayilere destek vermekteyiz. Bu tür tecrübelerimizi mekanik konularla birleştirip Erzincan’da yapılacak faaliyetimizle bir araya getirip ürün gurupları halinde araç, şase, yürür, savunma sanayi, iş makinesi, vinç, platform gibi özel amaçlı ağır hizmetlerde kullanılacak nihayi ürünleri Erzincan’da inşallah bir ürün haline getireceğiz. Bu konularda çalışmalarımız sürmekte” dedi.

 AR. Karsa Yönetim Kurulu Başkanı Birol Arıcan ise istihdam konularında bilgiler vererek sürecin en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.
Arıcan açıklamasında; “İstihdam edilecek insan sayısı öngörüye göre yapacağımız yatırım ve kadrolaşma 3 bin civarında olacak ama hemen aklımıza gelen ilk soru şu: şu anda fabrika açılsa bile kim nasıl istihdam edilecek, hangi süreçlerden geçilecek. Anadolu’nun bütün kentlerinde olduğu gibi Erzincan’da da sanayileşmiş olarak kabul edilen kayseri, Antep ve Denizli dahil olmak üzere yetişmiş insan altyapı sahibi olan insan yok. Türkiye’de maalesef eğitim ile beraber ya mühendis kadrosuna denk geliyorsunuz, yada gerçekten meslek sahibi olmayan insanlara denk geliyorusunuz. Ama ara kadro çalaşacak olan insan sayısı yeterli değil. Tabi Erzincan’da bu şekilde. Erzincan için gördüğümüz en büyük sorunumuz bu. Bunun  içinde şu anda gerek Bulgaristan'da ki tesisimiz, gerek denizli gerekse Avrupa’da şu anda diyalogda olduğumuz gruplarda yoğun bir şekilde eğitimciler getirip yatırım süreci içerisinde ellişer kişilik partiler halinde eğitime tabi tutup kelimenin tam anlamı ile öncü kadro oluşturup bu öncü kadroları burada Erzincan’da eğiterek hem kent alışkanlığı, hem yaşamsal sürecine uygun olması lazım hemde bizim üretimimizin uygunluğuna göre çalışabilecek insanlar olması gerekiyor. Bunun içinde süreç önümüzde ki aylarda ilk alımlar başlayacak. Süreç şu an sanayi odamızın desteği ile başladı. İnşallah devamı gelecek” diyerek sözlerini sürdürdü.
Son olarak açıklamalarda bulunan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise; “Erzincan’a ilk yatırımı olan kamyon fabrikasının ileriye yönelik çok büyük bir ivme kazanacağını tahmin edebiliyoruz. Erzincan ve bu yatırımı yapacak olan arkadaşlarımız çok şanslılar. 14 yıl önce bir hedefi olmayan bir devletten artık kararlı, iradeli devlet adamlarıyla nereye ve nasıl gidileceğinin hesaplarını yapan devlet yöneticilerine sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımız 2013 ve 2071 hedeflerini koymuş ve bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Erzincan olarak bir diğer şansımız ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız geçen hafta yapılan kongre ile birlikte önce Genel Başkan ardından da hükümeti kurmasıyla beraber Başbakan olmuştur. Sayın Başbakanımız bu toprakların yetiştirdiği ender insanlardan birisidir. Buda Erzincan için büyük bir şanstır. Artık Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, Milletvekillerimizle, yerel yönetimlerimizle, basınımızla, Ticaret ve Sanayi Odamızla beraber inşallah Anadolu’nun ortasında Erzincan’da bu fabrikamız önce Batıya sonrada Dünya’da açılan kapı olacaktır. Bu tabiki kademe kademe ilerleyecek. Bizler yerel yönetimler olarak bu fabrikanın hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.