Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Naci Gün,  kooperatif başkanları, birlik başkanları, şirket temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini belirterek bunun sağlanması için, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin destekleneceğini, gıda güvenliğinin güçlendirileceğini, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulacağını belirterek ilimizdeki yatırımcıların bu programa başvuru yapmalarını istedi. Erzincan’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, üretimin artırılması, rekabet düzeyinin artırılması için Erzincanlı girişimcilerin programdan en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak programdan faydalanmak isteyenlere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

            Programda daha sonra Ziraat Mühendisi Melek Albayrak tarafından katılımcılara programın işleyiş süreci hakkında bilgiler verilerek katılımcıların soruları yanıtlandı.