Vali Süleyman Kahraman, Organize Sanayi Böle Müdürlüğü Toplantı Salonunda KOSGEB Kobi Gelişim-KOBİGEL Destek Programı Proje Çağrısı Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

KOSGEB Erzincan İl Müdürlüğü tarafından belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif Çağrısı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. , Organize Sanayi Böle Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Süleyman Kahraman’da katılarak yatırımcılara önemli mesajlar verdi. Toplantıda ilk olarak bilgi veren Erzincan KOSGEB İl Müdürü Semra Öztürk Boroğlu, Çağrı kapsamında imalatçı KOBİ’lere Türkiye genelinde toplamda 300 milyon TL’lik proje desteği sağlanacak olup, İmalat sanayinin “Orta-Düşük ve Düşük teknoloji” düzeyinde faaliyet gösteren KOBİ’ler, ‘Katma Değerin Artırılması’ başlığı altında 200 bin TL hibe ve 400 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 600 bin TL, İmalat sanayinin “Orta-yüksek ve Yüksek teknoloji” sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’ler ise, ‘Kapasite Geliştirme’ başlığı altında 300 bin TL hibe ve 500 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 800 bin TL destekten yararlanabileceklerini söyledi.

Ardından konuşan Vali Kahraman, Program kapsamındaki destekleme oranı Erzincan için % 80 olup, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alınması durumunda destek oranı %15 daha artırılarak % 95’e kadar çıkabileceklerini başvuruların, 1 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda yapılabileceğini hatırlattı. Konuşmasını sürdüren Vali Kahraman; “Erzincan’da göreve başladığımdan beri girişimci kardeşlerimize el birliğiyle gönül birliğiyle şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunmak için destek olduk, omuz verdik. Sanayicilerimizle, Girişimcilerimizle birçok toplantı yaptık, bir araya geldik. Bugün de KOSGEB Proje teklif çağrısı için toplandık.

21. yüzyıl Türkiye’sinde halkı ve devleti ile mutlu ve müreffeh bir ülke yaratmak için en önemli değer odağı insandır. Devletin maddi imkânlarını insana ve onun değerlerinin emrine vermesi, geleceğin Türkiye’sinin gerçekçi ve umutlu bir temele oturacağının göstergesidir.

Erzincan Valiliği olarak üzerimize düşen denetleme ve organizasyon görevimizi yapma gayreti içindeyiz.KOBİ’ler gerek gelişmiş gerekse gelişmekte olan ülke ekonomileri için büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde de KOBİ’lerin istihdam ve vergilerdeki payları önemli noktalara ulaştı.

KOSGEB, KOBİ’lerin kapasitelerini artırmak için çeşitli destekler sunmaktadır. KOSGEB Erzincan Müdürlüğü kurulduğu günden beri şehrimize 5 milyon TL katkıda bulunmuştur. KOSGEB, yürürlükteki destek programlarına ek olarak KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif Çağrısına çıkmıştır. Çağrı kapsamında imalatçı KOBİ’lere Türkiye genelinde toplamda 300 milyon TL’lik proje desteği sağlanacaktır.

İmalat Sanayinin Orta-Düşük ve Düşük Teknoloji, sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’ler, ‘Katma Değerin Artırılması’ başlığı altında 200 bin TL hibe ve 400 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 600 bin TL,

Orta-yüksek ve Yüksek Teknoloji” sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’ler, ‘Kapasite Geliştirme’ başlığı altında 300 bin TL hibe ve 500 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 800 bin TL destekten yararlanabilecektir. Başvurular, 1 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır.

KOSGEB Erzincan Müdürlüğü’nce bilgilendirme toplantıları, proje hazırlama eğitimleri düzenlenecek.

KOSGEB KOBİ Uzmanlarınca işletmeler için teknik destek sağlanacaktır.

Ben şimdiden proje hazırlayacaklara başarılar diliyorum. Şehrimizin kalkınması için çalışan her vatandaşımıza destek olmaya devam edeceğiz.

KOSGEB yöneticilerimize, uzmanlarımıza, çalışanlarımıza özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi

Konuşmaların ardından KOSGEB KOBİ Uzmanlarınca teklif çağrıları hakkında katılımcılara bilgi verildi.