ERZURUM (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta turizmin geliştirilmesine yönelik programlar aracılığıyla sağlanacak 16 milyon 862 bin liralık mali destek için "Proje Yazma Eğitimleri"ni başlattı.

KUDAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, 29 Aralık 2017 itibarıyla "Turizm ve Üretimin Geliştirilmesi", "Sosyal Altyapının ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi" ve "Yerel Kapasitenin Geliştirilmesi" adlı mali destek programları kapsamında "Proje Yazma Eğitimleri"nin başladığı belirtildi.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta uygulanacak programların toplam bütçesinin 16 milyon 862 bin 500 lira olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mali kaynağın bölgemizde faaliyet gösteren işletmeler, kurum ve kuruşlardan gelecek olan başarılı projelere hibe olarak aktarılması planlanmıştır. İl ve ilçelerimizde proje yazma kapasitesini ve proje kalitesini artırmak, başvuru sahiplerinin mali destek programları kapsamında sunulan desteklerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla uzmanlarımız tarafından belirlenen eğitim takvimi çerçevesinde katılımcı için herhangi bir ön koşul aranmaksızın, ücretsiz olarak proje yazılım eğitimi verilecektir. Düzenlenecek eğitim programları ile proje hazırlığının temel aşamaları katılımcılara uygulamalı olarak aktarılacaktır. Ayrıca Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden başvuru formunun ve eklerinin doldurulması ile programlara başvurularda izlenecek adımlar anlatılacaktır."

Açıklamada, mali destek eğitim toplantılarının, Erzurum ve ilçelerinde 31 Ocak - 21 Şubat, Erzincan ve ilçelerinde 31 Ocak - 8 Şubat ve Bayburt'ta 31 Ocak - 1 Şubat'ta yapılacağı bildirildi.