Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Hava sıcaklığı ülkenin batısında 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı ve iç bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s)Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve fırtına (60-80 m/s) şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Batı ve iç bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s), Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve fırtına (60-80 m/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, soba zehirlenmeleri, çatı uçması, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (14)

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) şeklinde esecek. (15)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların zamanla kuvvetli olması bekleniyor. (15)

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, İl genelinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek. (15)

Samsun: Parçalı bulutlu (19)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (7)

Van: Parçalı bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. (3)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor. (9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Yalova'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Trakya'da kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla'da aşırı, Aydın, Manisa, Denizli, Kütahya ve Uşak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'da aşırı, Adana, Mersin, Isparta ve Burdur'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Konya ve Karaman ile zamanla Ankara, Niğde, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Düzce, Bolu ile zamanla Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Çorum çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Bingöl ile zamanla Elazığ, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Ş.Urfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.