İSTANBUL (AA) - Morhipo.com ev kategorisi verilerinden öğrencilerin en çok hangi ürünleri tercih ettiğini derledi.

Morhipo.com açıklamasına göre, anne evindeki konfordan öğrenci evi modeline geçen gençler, eksiklerini en çok online alışverişten sağlıyor. Satın alınan ürünlerin başında küçük ev aletleri geliyor.

Pratik ve hızlı yemek hazırlamanın formülü için öğrenciler tost makinası, kahve makinası ve mutfak robotları gibi ürünleri tercih ediyor. Tabii ki ev tekstil ürünleriyle ilk defa tanışan gençler, nevresim ve havlu gibi ürünleri de sepetlerine eklemeyi unutmuyor.

Site üzerinden en çok alışveriş yapan öğrenci grubunu yüzde 25'le İstanbul'da öğrenim gören üniversite gençliği oluşturuyor. İstanbul'u yüzde 10'la Ankara ve İzmir, yüzde 5'le Eskişehir takip ediyor.

İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de okuyan öğrenciler aynı zamanda en çok ev eşyası alan kesimi de oluşturuyor. Öğrenci evlerinin kiralanmaya ya da yurt odalarının dekore edilmeye başlandığı bu dönemde en çok ev tekstil ürünleri tercih ediliyor.

Ev tekstil ürünleri içerisinde yüzde 45'le nevresim takımları birinci sıraya yerleşiyor. Nevresim takımlarını havlu, aydınlatma ve kilim/halı ürünleri izliyor.

Öğrenciler, bu yıl mutfak aletlerine de yoğun ilgi gösterdi. Mutfak ürünleri içerisinde en çok tercih edilen; yüzde 17 ile tencere ve tava takımları oldu. Onları sırasıyla çaydanlık, tost makinesi ve kahve makinesi takip etti.

Elektrikli aletler bölümünde de geçen yıla oranla öğrenciler yüzde 20 daha fazla sipariş verdi. Elektrikli süpürge ve ütü, öğrencilerin en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor.

18-22 yaş arası gençlerin sepetinde ev tekstil ve elektrikli küçük ev aletlerinin yanı sıra kendileri için de alışveriş yaptıkları görülüyor. Gençler en çok spor giyim kategorisinden ürünleri sepetlerine eklerken, jean ve sneaker modellerinden de vazgeçmiyor. Gençlerin sepet ortalaması ise 180 ile 220 TL arasında değişiyor.