BURSA (AA) - Bursa 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na (BURTARIM 2017) katılan New Holland, bağ bahçe tarımı için Türkiye'de üretilen yeni traktör serisi T480B'yi tanıttı.

TürkTraktör'den yapılan açıklamaya göre, şirketin markalarından New Holland, Türkiye'de üretilen ve en çok tercih edilen traktörlerden biri olan T480'in, bağ ve bahçe uygulamaları için tasarlanmış bahçe modeli T480B'i ilk kez fuarda çiftçilerin beğenisine sundu.

Büyüyen bahçe tarımı göz önünde bulundurularak üretilen T480B bahçe tarımı için ideal ölçüleri, tüm modellerde standart olarak sunulan ileri geri mekik kolu, modern çizgilere sahip kaporta dizaynıyla sınıfında yeni standartları belirliyor.

Fuarda, New Holland T480B serisine ek olarak, yenilenen New Holland TD4B serisi, TT4.75, New Holland T7, T6 Auto CommandTM Tier 4B ve TR 5 serisi traktörler de yer aldı. Tanıtım alanında traktör modellerinin yanı sıra tarım ekipmanları ve tarımda kullanılan iş makineleri de sergilendi.

New Holland bu yılki standında hayvancılıkla uğraşanlar için özel deneyim alanı da oluşturuldu. Bu alan sayesinde hayvancılıkta işini geliştirmek isteyenlere tarım ve mekanizasyona dair tüm ürünler bir arada gösterildi.

Bu alanda tanıtımı yapılan ürünler arasında her türlü hayvansal üretim işletmesinin ihtiyaç ve talebine yönelik sunulan yeni Roll-Belt serisi balya makineleri, FR600 Forage Cruiser silaj makineleri ve CX6.80 biçerdöverler yer aldı.

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Bursa'nın Türkiye'nin sanayi ve tarım merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Bu fuar için yaklaşık bir yıldır hazırlandıklarını belirten Özdemir, "Fuarda ziyaretçilerimizi neredeyse her yıl mutlaka yepyeni ürünlerimizle karşılıyoruz. Bunu bir gelenek haline getirdik. Bu geleneğimizi bozmuyor ve bağ ile bahçe uygulamaları için tasarlanan yepyeni bahçe modelimiz olan New Holland T480B'yi ilk kez Bursa'da çiftçilerimizin beğenisine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Özdemir, traktör pazarında en çok tercih edilen markaların üreticisi olarak modern tarıma yön verme vizyonuyla sektöre sadece son teknolojiye sahip ürünler sunmadıklarını, çiftçinin ürünlere daha kolay ulaşabilmesini sağlayacak yenilikçi çözümler üzerine de çalıştıklarını kaydetti.

- TürkTraktör Finans hizmeti

Özdemir, BURTARIM 2017'de sektörde ilk olma niteliğine sahip TürkTraktör Finans hizmetini de tanıttıklarını ifade etti.

Çiftçilerin satın alma kararını verirken kendilerine sağlanan finansal kolaylıkları dikkate aldıklarını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu noktadan hareketle 'Tüm finansal işlemler tek çatı altında' mottosuyla ortaya çıkan TürkTraktör Finans, Türkiye'de bu alanda sunulan ilk çözüm olma özelliğine sahip. Türkiye'nin dört bir yanında hizmet veren New Holland bayileri üzerinden çiftçilerimizin hizmetine sunulan TürkTraktör Finans, çiftçilere en pratik ve kolay kredi deneyimini yaşatıyor. Bu sistem sayesinde çiftçiler, hızlı ve çok pratik bir şekilde kendilerine sağlanan krediyle bayiden ihtiyaçları olan traktörü satın alarak tarlalarına dönebilecekler. Kurumsal iş ortağımız Denizbank da fuar süresince isteyen çiftçilerimize hem finansal danışmanlık desteği sağlayacak hem de TürkTraktör Finans hizmetini New Holland standında anlatacak."