18 Mayıs 2013 tarihinde yapılması planlanan ETSO seçimleri için çalışmalarına devam eden Ömer Aksu ziyaretlerini sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcıları ziyaret eden Aksu projelerinden bahsederek Erzincan’ ı daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin artan bir ivme ile gelişim süreci içerisinde bulunduğunu dile getiren ETSO Başkan Adayı Ömer Aksu; doluluk oranının bugün itibarıyla % 63 seviyesinde olduğunu, Erzincan dışındaki yatırımcılarla yapılacak tanıtım toplantılarıyla bu oranın en kısa sürede % 100 olması gerektiğini, Erzincan için bir hedef ve sıçrama noktası olacağını ifade etti.

Aksu, mevcut potansiyelleri, bilgi ve birikimleri ticaret hayatı içerisinde üretime ve pazarlamaya dönüştürebildiği takdirde büyüyen ve sanayileşen bir Erzincan’ın bölgesinde markalaşması için önünde hiçbir engel olmadığını belirtti.

Hedeflerin gerçekleşebilmesi için proje ve ekibinin hazır olduğunu söyleyen Aksu, Erzincan’ın kaybedecek zamanının olmadığını söyledi.

Ekonomik olarak en istikrarlı döneminin yaşandığı bir süreçte, tüm teşvik ve hibe içerikli desteklerden yararlanılması için ticari işletmelerin projelerinin beklendiğini, Erzincan tüccarının bu konuda bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi ile finansman içerikli zorlukların kolaylıkla aşılacağını ifade etti. Bu noktada “Fikirden Projelere” geçiş için TSO bünyesinde oluşturulacak birimin sadece bu görevi yerine getireceğini, PROMER adı ile anılacak bu birime ulaşan üyelere ait fikirlerin verimlilik ve uygulanabilirlik çalışmalarının hemen başlatılacağını, fikirden projeye dönüşen her çalışmanın finansman arayışının da yine bu birim tarafından yapılacağını söyledi.

www.omeraksu.net