İSTANBUL (AA) - Ocak ayında gerçekleştirilen bu yılki Dakar rallisini ilk üç sırada tamamlayan Team Peugeot Total, Fas’taki yedinci ve son test oturumunu tamamladı.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, ekip 6-20 Ocak 2018'de Güney Amerika’da gerçekleştirilecek zorlu mücadele için hazır ve Stéphane Peterhansel ve Jean Paul Cottret, Sébastien Loeb ve Daniel Elena, Carlos Sainz ve Lucas Cruz, Cyril Despres ve David Castera yeni yarış otomobilleriyle start alacaklar.

Peugeot “Dream Team” ekibini Peru, Bolivya ve Arjantin'i kapsayan 10 bin kilometre uzunluğunda zorlu bir mücadele bekliyor.

Açıklamada, Team Peugeot Total ekiplerinde 2018 sezonu için herhangi bir değişiklik yapılmadığı ifade edilirken, performansı en üst düzeye çıkarmak için yarış otomobilinde bazı önemli değişiklikler gerçekleştirildiği ve adı Peugeot 3008DKR Maxi olarak değiştirildiği belirtildi.

"2017 Avrupa’da Yılın Otomobili" ödülünü kazanan standart Peugeot 3008 SUV ile aynı teknik mimariyi kullanan aracın teknik mimarisinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. 3,0 litre hacimli çift turbo motor yine gücünü iki tekerleğe aktarıyor. Sürüş stabilitesini arttırmak için iz genişliğinin her iki tarafta 10 santimetre genişletilmesi en belirgin değişiklik olarak öne çıkıyor. Bunun dışında süspansiyon sisteminde yol performansını artırmak üzere bir dizi detay iyileştirme yapıldı. Peugeot Sport mühendis ve mekanikerleri sürücülere zorlu görev için mümkün olan en güvenilir otomobili sağlamak için çok çalıştı.

Dört ekibin her biri de, yeni Peugeot 3008DKR Maxi'yi Fas, Portekiz ve Fransa organizasyonlarında 18 bin kilometrenin üzerinde kapsamlı olarak test ettiler. Regülasyonlarda yapılan değişiklikler "Team Peugeot Total"in araçta küçük bazı değişiklikler yapmasını gerektirdi. Peugeot’ya daha fazla ağırlık eklenirken, rakipler çok daha fazla kilo eklemesi yaparak başka alanlarda daha fazla mağduriyet yaşadılar. Ancak her Dakar yarışında olduğu gibi, en büyük zorluk yarışın kendisi.

Peugeot ekipleri motosiklet ve otomobil olmak üzere 19 Dakar zaferinin yanı sıra 148 etap zaferiyle tüm zamanların en başarılı Dakar katılımcısı olarak öne çıkıyor. Her ne kadar ilki 30 yıl önce 1987’de Peugeot 205T16 Grand Raid ile olmak üzere toplam altı zafer ile son derece başarılı bir geçmişe sahip olsa da, Peugeot etkinliğin 40. yıldönümünü ve Dakar'ın Güney Amerika’daki 10. yıldönümü olan 2018 Dakar öncesinde mütevazı davranarak umutlarını koruyor.

3008DKR Maxi üzerinde yapmış olduğu değişikliklerin etkisini gösterdiğini belirten Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin şunları kaydetti:

"Ancak Dakar farklı arazi tipleri ve aşılması gereken zorluklarıyla bir soru işareti olmaya devam ediyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rallye du Maroc rakiplerimizin son derece güçlü olduğunu bir kez daha hatırlattı. Peugeot Sport mühendisleri yıl boyunca çok çalıştı ve mümkün olan en iyi ve en dayanıklı otomobili hazırladı. Team Peugeot Total’in sağlamış olduğu ekip ruhunun altını çizmek isterim. 'Drem Team' olarak adlandırdığımız ekiplerimiz bizlere mükemmel performans ve deneyimin birleşimi sunan Dakar'a hazır. Peugeot için son Dakar olacağından yüksek bir derece ile bitirmek istiyoruz. Ama her zaman söylediğim gibi hiçbir şeyi önceden bilemezsin. Kazandıktan sonra yapması en zor şey, bunu tekrar etmektir."

Geçen yıl Dakar'ı tekrar kazanmanın harika bir duygu olduğunu açıklayan Team Peugeot Total pilotu Stéphane Peterhansel, Peugeot 3008DKR Maxi'nin, şimdiye kadar kullandığı en iyi otomobil olduğunu ve Team Peugeot Total olarak her birinin hedefinin Peugeot’ya tekrar zaferi tattırmak ve yarışı iyi bir dereceyle bitirmek olduğunu belirtti.