İSTANBUL (AA) - Quick Sigorta Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen, bu hafta başlatacakları ilk büyük sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sistemlerinde sigortacılık öğrencileri için oluşturulan özel sunucuları devreye alacaklarını belirterek, "Quick Sigorta, öğrencilerimizin gerçek uygulamaları birebir yapabilecekleri yazılımlara ve sunuculara direkt erişerek gerçek sigortacılık deneyimini yaşayabilecekleri alt yapı yatırımını üniversitelerimizin hizmetine sunacak" dedi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Quick Sigorta ilk büyük sosyal sorumluluk projesini bu hafta başlatıyor. Sigortacılık öğrencilerine yönelik olarak planlanan proje "Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest" sloganını taşıyor.

3 Kasım 2017 tarihinde Sivas'ın Zara ilçesinde bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü'nde gerçekleştirilecek olan projenin ilk etkinliğinde öğrencilerin her türlü branşta sigortacılık teklifleri üretebilmelerini ve eğitim amaçlı sigorta poliçesi oluşturabilmelerini sağlayacak olan yatırımın da açılışı yapılacak. Quick Sigorta, söz konusu proje ile öğrencilerin gerçek anlamda sigortacılık uygulamalarını ve süreçlerini görebilmeleri için firmanın sistemlerinde üniversiteler için özel oluşturulan sunucuları devreye alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Quick Sigorta Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen, sektörün gelişmesi için yapılması gereken çok şey olduğunu ve firma olarak öncelikle gençlerin elinden tutmak istediklerini belirti. Türkiye'de sigortacılıkla ilgili çok sayıda fakülte ve yüksek okul bulunduğunu ancak öğrencilerin gerçek bir poliçe görmeden mezun olduklarını gözlemlediklerini kaydeden Uluçeçen, "Konusunda uzman yöneticilerimiz sigortacılık okullarında sektörün önemli ve güncel konuları ile ilgili bilgiler verecek, konuşmalar yapacak, öğrencilerle atölye çalışmaları yapacak. Ama en önemlisi Quick Sigorta, eğitime yatırım yapacak. Öğrencilerimizin gerçek uygulamaları birebir yapabilecekleri yazılımlara ve sunuculara direkt erişerek gerçek sigortacılık deneyimini yaşayabilecekleri alt yapı yatırımını üniversitelerimizin hizmetine sunacak." ifadelerini kullandı.

Uluçeçen, öğrencilerin firmanın sisteminde her türlü branşta sigortacılık teklifleri, eğitim amaçlı sigorta poliçeleri oluşturabilecek, bloglarına yazı yazabilecek ve sosyal medya kanallarına içerik üretebileceklerini kaydetti.

Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest sloganı ile projeye başladıklarını belirten Uluçeçen, "Diğer illerdeki üniversiteler ile devam edecek olan etkinlik ve yatırımlarımızın 2018 yılı etabı tamamlandığında projemizin son ayağı olan çalışma devreye girecek ve öğrencilere farklı dallarda katılabilecekleri bir sigortacılık yarışması başlatacağız. Bu yarışma çerçevesinde öğrencilere Quick Sigorta'da işe başlama imkanı, burs ve farklı ödüller sunacağız. Faaliyet gösterdiğimiz sektörün geleceğine yatırım yapmak bizim görevimiz." açıklamasında bulundu.