Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı “Ekonomik Önlem Paketi’ nde yer alan ve KOBİ’lere Cansuyu verecek olan 3 yıl vadeli 50 Bin TL kredi ile hükumetimizin sicil affı üzerindeki çalışmalarını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Başkan Sarak, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Odamızın finansal katkıları ile Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın da ortak girişimiyle üyelerimize verilecek olan ‘Nefes Kredisi’ nin ardından KOSGEB tarafından işletmelere verilecek bu kredinin de, ekonomik anlamda zor günler geçiren KOBİ’ lere rahat bir nefes aldıracağını vurguladı.
“SİCİL AFFI ÇOK ÖNEMLİ”
Hükümetimizin ‘Nefes Kredisi’ ile KOSGEB tarafından verilecek bu kredilerden yararlanamayacak olan kredi notu düşük, banka karnesi kötü KOBİ’ lerin ve esnafın durumuyla ilgili de sicil affı üzerinde çalıştığını dile getirdi.
Başkan Sarak konuşmasında şu ifadelere de yer verdi; “Banka ile münasebetleri iyi olan işletmeler zaten kredi alma konusunda pek sıkıntı yaşamıyordu. Asıl önemli olan; her hangi bir şekilde, istemeden çekini, senedini, kredisini ödeyemeyen ve bu sebeple bankadaki sicilleri bozulan firmaların durumu… Bunlar için sicil affı çok önemli. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi’ nin bu yöndeki çalışmaları tamamlayıp Başbakanlık’ a gönderdiklerini ve sicil affıyla ilgili yasanın 2017 yılı başlarında çıkarılacak torba yasanın içinde yer alacağını ifade etmesi, bu durumda olan üyelerimiz adına bizleri sevindirdi. Ekonominin can damarı olan KOBİ’ lere verilen bu destekler inşallah boşa çıkmayacak, hem ülkemiz hem de iş dünyamız inşallah bu çabaların karşılığını alacaktır” dedi.